Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – declaratii ale ministrului roman al agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un comunicat emis de Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), se mentioneaza ca ministrul Daniel Constantin a declarat, in cadrul conferintei de presa sustinuta la Bruxelles, in data de 14 mai 2012, ca a avut intalniri cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, si cu comisarul european pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki.

In cele doua intalniri, ministrul Agriculturii a primit angajamentul Comisiei Europene ca Romania va fi sprijinita in demersurile pe care le va intreprinde in implementarea proiectelor pe care si le-a propus. Cu domnul comisar Ciolos am discutat despre noua perspectiva financiara 2014-2020, care este extrem de importanta pentru Romania, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca si ministru al agriculturii este acela de a defini in aceste sapte luni de mandat un nou concept de dezvoltare a satului romanesc. Mi-as dori foarte tare ca perspectiva financiara 2014-2020 sa fie instrumentul care sa puna in aplicare acest nou concept de dezvoltare, a declarat Daniel Constantin, cu aceasta ocazie.

Totodata, ministrul Agriculturii a discutat cu responsabilul european pentru pescuit, Maria Damanaki, in opinia oficialului roman, aceasta fiind cea mai importanta intalnire aflata pe ordinea de zi: Am discutat problemele pe care Romania le intampina, dificultatile in ceea ce inseamna accesarea fondurilor europene privind Programul Operational pentru Pescuit. Chiar in cursul acestei dimineti am primit de la Directorul General pentru Pescuit o scrisoare in care sunt reiterate problemele si deficientele foarte mari care persista in continuare in sistemul de management si control, a subliniat ministrul Daniel Constantin, oferind asigurari comisarului european ca va corecta toate problemele identificate in procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru pescuit.

De asemenea, ministrul roman a anuntat ca ia in calcul demiterea conducerii Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, intrucat Romania risca suspendarea platilor pentru acest Program, daca lucrurile nu vor fi corectate. De asemenea, Daniel Constantin a afirmat ca in urmatoarele doua saptamani va avea loc o noua intalnire, la nivel tehnic, pentru a vedea daca Romania si-a indeplinit angajamentele. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...