Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – declaratii ale ministrului roman al agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un comunicat emis de Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), se mentioneaza ca ministrul Daniel Constantin a declarat, in cadrul conferintei de presa sustinuta la Bruxelles, in data de 14 mai 2012, ca a avut intalniri cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, si cu comisarul european pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki.

In cele doua intalniri, ministrul Agriculturii a primit angajamentul Comisiei Europene ca Romania va fi sprijinita in demersurile pe care le va intreprinde in implementarea proiectelor pe care si le-a propus. Cu domnul comisar Ciolos am discutat despre noua perspectiva financiara 2014-2020, care este extrem de importanta pentru Romania, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca si ministru al agriculturii este acela de a defini in aceste sapte luni de mandat un nou concept de dezvoltare a satului romanesc. Mi-as dori foarte tare ca perspectiva financiara 2014-2020 sa fie instrumentul care sa puna in aplicare acest nou concept de dezvoltare, a declarat Daniel Constantin, cu aceasta ocazie.

Totodata, ministrul Agriculturii a discutat cu responsabilul european pentru pescuit, Maria Damanaki, in opinia oficialului roman, aceasta fiind cea mai importanta intalnire aflata pe ordinea de zi: Am discutat problemele pe care Romania le intampina, dificultatile in ceea ce inseamna accesarea fondurilor europene privind Programul Operational pentru Pescuit. Chiar in cursul acestei dimineti am primit de la Directorul General pentru Pescuit o scrisoare in care sunt reiterate problemele si deficientele foarte mari care persista in continuare in sistemul de management si control, a subliniat ministrul Daniel Constantin, oferind asigurari comisarului european ca va corecta toate problemele identificate in procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru pescuit.

De asemenea, ministrul roman a anuntat ca ia in calcul demiterea conducerii Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, intrucat Romania risca suspendarea platilor pentru acest Program, daca lucrurile nu vor fi corectate. De asemenea, Daniel Constantin a afirmat ca in urmatoarele doua saptamani va avea loc o noua intalnire, la nivel tehnic, pentru a vedea daca Romania si-a indeplinit angajamentele. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...