Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – declaratii ale ministrului roman al agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un comunicat emis de Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), se mentioneaza ca ministrul Daniel Constantin a declarat, in cadrul conferintei de presa sustinuta la Bruxelles, in data de 14 mai 2012, ca a avut intalniri cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, si cu comisarul european pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki.

In cele doua intalniri, ministrul Agriculturii a primit angajamentul Comisiei Europene ca Romania va fi sprijinita in demersurile pe care le va intreprinde in implementarea proiectelor pe care si le-a propus. Cu domnul comisar Ciolos am discutat despre noua perspectiva financiara 2014-2020, care este extrem de importanta pentru Romania, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca si ministru al agriculturii este acela de a defini in aceste sapte luni de mandat un nou concept de dezvoltare a satului romanesc. Mi-as dori foarte tare ca perspectiva financiara 2014-2020 sa fie instrumentul care sa puna in aplicare acest nou concept de dezvoltare, a declarat Daniel Constantin, cu aceasta ocazie.

Totodata, ministrul Agriculturii a discutat cu responsabilul european pentru pescuit, Maria Damanaki, in opinia oficialului roman, aceasta fiind cea mai importanta intalnire aflata pe ordinea de zi: Am discutat problemele pe care Romania le intampina, dificultatile in ceea ce inseamna accesarea fondurilor europene privind Programul Operational pentru Pescuit. Chiar in cursul acestei dimineti am primit de la Directorul General pentru Pescuit o scrisoare in care sunt reiterate problemele si deficientele foarte mari care persista in continuare in sistemul de management si control, a subliniat ministrul Daniel Constantin, oferind asigurari comisarului european ca va corecta toate problemele identificate in procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru pescuit.

De asemenea, ministrul roman a anuntat ca ia in calcul demiterea conducerii Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, intrucat Romania risca suspendarea platilor pentru acest Program, daca lucrurile nu vor fi corectate. De asemenea, Daniel Constantin a afirmat ca in urmatoarele doua saptamani va avea loc o noua intalnire, la nivel tehnic, pentru a vedea daca Romania si-a indeplinit angajamentele. (TS)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...