Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – ministrul agriculturii, la dezbateri pe tema pescuitului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa, in perioada 14 – 15 mai 2012, la Consiliul Ministrilor Agriculturii si Pescuitului de la Bruxelles. Din delegatia care efectueaza deplasarea la Bruxelles face parte si Secretarul de Stat, Achim Irimescu.

Principalele puncte din agenda Consiliului vizeaza viitorul politicii comune in domeniul pescuitului si acvaculturii. Astfel, in cadrul organizarii comune de piata, se doreste un schimb de opinii privind asigurarea sustenabilitatii ecologice prin intermediul productiei maxime durabile, prin realizarea unui pescuit responsabil si a integrarii cerintelor legislatiei de mediu.

Un al doilea subiect al lucrarilor Consiliului Ministrilor se refera la propunerea privind Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Delegatii vor fi invitati sa se pronunte cu privire la alocarile financiare propuse si la modul in care acestea corespund obiectivelor stabilite, in ce priveste gestiunea partajata de Comisia Europeana cu statele membre sau gestiunea directa. Cu aceasta ocazie vor mai fi dezbatute si criteriile propuse pentru distribuirea fondului intre statele membre si distribuirea pe actiuni.

Tot cu aceasta ocazie, ministrul Daniel Constantin va avea intalniri cu Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit. In cadrul discutiilor cu Maria Damanaki, delegatia romana va prezenta stadiul avansat privind implementarea masurilor necesare si se va confirma angajamentul asumat pentru deblocarea fondurilor aferente Programului Operational pentru Pescuit.

Stadiul implementarii PNDR si obiectivele de dezvoltare rurala reflectate in viitoarea Politica Agricola Comuna vor fi principalele subiecte abordate cu ocazia intalnirii cu Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. (TS)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...