Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – ministrul agriculturii, la dezbateri pe tema pescuitului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa, in perioada 14 – 15 mai 2012, la Consiliul Ministrilor Agriculturii si Pescuitului de la Bruxelles. Din delegatia care efectueaza deplasarea la Bruxelles face parte si Secretarul de Stat, Achim Irimescu.

Principalele puncte din agenda Consiliului vizeaza viitorul politicii comune in domeniul pescuitului si acvaculturii. Astfel, in cadrul organizarii comune de piata, se doreste un schimb de opinii privind asigurarea sustenabilitatii ecologice prin intermediul productiei maxime durabile, prin realizarea unui pescuit responsabil si a integrarii cerintelor legislatiei de mediu.

Un al doilea subiect al lucrarilor Consiliului Ministrilor se refera la propunerea privind Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Delegatii vor fi invitati sa se pronunte cu privire la alocarile financiare propuse si la modul in care acestea corespund obiectivelor stabilite, in ce priveste gestiunea partajata de Comisia Europeana cu statele membre sau gestiunea directa. Cu aceasta ocazie vor mai fi dezbatute si criteriile propuse pentru distribuirea fondului intre statele membre si distribuirea pe actiuni.

Tot cu aceasta ocazie, ministrul Daniel Constantin va avea intalniri cu Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit. In cadrul discutiilor cu Maria Damanaki, delegatia romana va prezenta stadiul avansat privind implementarea masurilor necesare si se va confirma angajamentul asumat pentru deblocarea fondurilor aferente Programului Operational pentru Pescuit.

Stadiul implementarii PNDR si obiectivele de dezvoltare rurala reflectate in viitoarea Politica Agricola Comuna vor fi principalele subiecte abordate cu ocazia intalnirii cu Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...