Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – ministrul agriculturii, la dezbateri pe tema pescuitului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa, in perioada 14 – 15 mai 2012, la Consiliul Ministrilor Agriculturii si Pescuitului de la Bruxelles. Din delegatia care efectueaza deplasarea la Bruxelles face parte si Secretarul de Stat, Achim Irimescu.

Principalele puncte din agenda Consiliului vizeaza viitorul politicii comune in domeniul pescuitului si acvaculturii. Astfel, in cadrul organizarii comune de piata, se doreste un schimb de opinii privind asigurarea sustenabilitatii ecologice prin intermediul productiei maxime durabile, prin realizarea unui pescuit responsabil si a integrarii cerintelor legislatiei de mediu.

Un al doilea subiect al lucrarilor Consiliului Ministrilor se refera la propunerea privind Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Delegatii vor fi invitati sa se pronunte cu privire la alocarile financiare propuse si la modul in care acestea corespund obiectivelor stabilite, in ce priveste gestiunea partajata de Comisia Europeana cu statele membre sau gestiunea directa. Cu aceasta ocazie vor mai fi dezbatute si criteriile propuse pentru distribuirea fondului intre statele membre si distribuirea pe actiuni.

Tot cu aceasta ocazie, ministrul Daniel Constantin va avea intalniri cu Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit. In cadrul discutiilor cu Maria Damanaki, delegatia romana va prezenta stadiul avansat privind implementarea masurilor necesare si se va confirma angajamentul asumat pentru deblocarea fondurilor aferente Programului Operational pentru Pescuit.

Stadiul implementarii PNDR si obiectivele de dezvoltare rurala reflectate in viitoarea Politica Agricola Comuna vor fi principalele subiecte abordate cu ocazia intalnirii cu Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...