Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – ministrul agriculturii, la dezbateri pe tema pescuitului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participa, in perioada 14 – 15 mai 2012, la Consiliul Ministrilor Agriculturii si Pescuitului de la Bruxelles. Din delegatia care efectueaza deplasarea la Bruxelles face parte si Secretarul de Stat, Achim Irimescu.

Principalele puncte din agenda Consiliului vizeaza viitorul politicii comune in domeniul pescuitului si acvaculturii. Astfel, in cadrul organizarii comune de piata, se doreste un schimb de opinii privind asigurarea sustenabilitatii ecologice prin intermediul productiei maxime durabile, prin realizarea unui pescuit responsabil si a integrarii cerintelor legislatiei de mediu.

Un al doilea subiect al lucrarilor Consiliului Ministrilor se refera la propunerea privind Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Delegatii vor fi invitati sa se pronunte cu privire la alocarile financiare propuse si la modul in care acestea corespund obiectivelor stabilite, in ce priveste gestiunea partajata de Comisia Europeana cu statele membre sau gestiunea directa. Cu aceasta ocazie vor mai fi dezbatute si criteriile propuse pentru distribuirea fondului intre statele membre si distribuirea pe actiuni.

Tot cu aceasta ocazie, ministrul Daniel Constantin va avea intalniri cu Dacian Ciolos, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit. In cadrul discutiilor cu Maria Damanaki, delegatia romana va prezenta stadiul avansat privind implementarea masurilor necesare si se va confirma angajamentul asumat pentru deblocarea fondurilor aferente Programului Operational pentru Pescuit.

Stadiul implementarii PNDR si obiectivele de dezvoltare rurala reflectate in viitoarea Politica Agricola Comuna vor fi principalele subiecte abordate cu ocazia intalnirii cu Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...