Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxelles – discuţii privind derularea Programului Operaţional de Pescuit (POP)

Autor: Meat MIlkmiercuri, 10 iulie, 2013

La Bruxelles are loc, la solicitarea părţii române, întâlnirea ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, cu Maria Damanaki, Comisar european pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

Principalele puncte de discuţie sunt legate de absorbţia fondurilor europene pentru pescuit, în contextul recentei decizii a Comisiei privind deblocarea plăţilor. România a primit deja fondurile europene, cheltuite iniţial din bugetul naţional, pentru Programul Operaţional de Pescuit (POP). Ministrul Daniel Constantin va informa asupra activităţilor din cadrul AM POP privind evaluarea proiectelor depuse, precum şi nivelul preconizat de absorbţie până la finele anului.

Cel mai important punct al discuţiei îl reprezintă propunerea Preşedinţiei lituaniene că în cadrul viitorului Consiliu al Miniştrilor agriculturii şi pescuitului din data de 15 iulie 2013 să se obţină un acord pe abordarea generală privind propunerea de Regulament dedicată Fondului European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. În contextul reducerii la nivel european a Fondului pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale va susţine argumentele României, astfel încât reducerea fondurilor alocate României în perioada 2014-2020 sa nu afecteze dramatic sectorul pescăresc şi de acvacultură naţional. (Biroul de Presă al MADR)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...