Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bruxellesul refuza sa amane introducerea noilor plase de pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a refuzat, saptamana trecuta, orice noua amanare a punerii in aplicare a noilor reglementari ce cresc marimea ochiurilor de la plasele de pescuit pentru zona Mediteranei, in pofida protestelor pescarilor greci si italieni, informeaza France Presse. Comisia Europeana a amintit ca aceasta reglementare adoptata in 2006 a beneficiat de o perioada lunga de tranzitie, pentru mai multe din dispozitiile sale.

Peste 54 la suta din stocurile de pesti din Mediterana ce au fost analizate de catre experti sunt victime ale pescuitului excesiv, o situatie considerata de Bruxelles drept alarmanta.Insa chiar si stocurile de hamsii si sardine sunt, in anumite zone, intr-o stare destul de proasta, mai spune Comisia Europeana, citand avizele stiintifice.

Saptamana trecuta, numerosi pescari greci si italieni au manifestat pentru a protesta impotriva implementarii acestei noi reglementari europene, ce trebuie sa fie aplicata in sapte state ale UE, riverane Marii Mediterane: Spania, Franta, Italia, Slovenia, Grecia, Malta si Cipru.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...