Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bruxellesul refuza sa amane introducerea noilor plase de pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a refuzat, saptamana trecuta, orice noua amanare a punerii in aplicare a noilor reglementari ce cresc marimea ochiurilor de la plasele de pescuit pentru zona Mediteranei, in pofida protestelor pescarilor greci si italieni, informeaza France Presse. Comisia Europeana a amintit ca aceasta reglementare adoptata in 2006 a beneficiat de o perioada lunga de tranzitie, pentru mai multe din dispozitiile sale.

Peste 54 la suta din stocurile de pesti din Mediterana ce au fost analizate de catre experti sunt victime ale pescuitului excesiv, o situatie considerata de Bruxelles drept alarmanta.Insa chiar si stocurile de hamsii si sardine sunt, in anumite zone, intr-o stare destul de proasta, mai spune Comisia Europeana, citand avizele stiintifice.

Saptamana trecuta, numerosi pescari greci si italieni au manifestat pentru a protesta impotriva implementarii acestei noi reglementari europene, ce trebuie sa fie aplicata in sapte state ale UE, riverane Marii Mediterane: Spania, Franta, Italia, Slovenia, Grecia, Malta si Cipru.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...