Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

București, Capitala Europeană a Cărnii, timp de trei zile

Autor: Meat MIlkjoi, 15 mai, 2014

Anul acesta, Asociaţiei  Române a Cărnii îi revine onoarea de a organiza la București cea de-a 56-a Adunare  Generală a CLITRAVI – Asociaţia Procesatorilor de Carne din Europa. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-16 mai 2014  şi în cadrul acestuia vor participa reprezentanţi din cele 26 de ţări membre ale CLITRAVI.

În cadrul Adunării Generale  a Consiliului Director din 15 mai vor fi prezenți Joost Korte –  Director General al DG AGRI (Comisia Europeană), Vladimir Mănăstireanu – Președinte Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Koen Van Dyck – Președinte G4 (alimentație, sisteme de alertă și formare) în cadrul DG SANCO (Comisia Europeană), Alex Jurconi, Președinte Federația Națională Pro Agro. Temele de interes abordate în cadrul discursurilor se vor concentra asupra contextului actual global privind sectorul european al cărnii, perspective și oportunități, siguranța alimentară, legislație și norme de igienă. Evenimentul va fi marcat și de un moment festiv care va avea loc la Palatul Snagov, în  data de 15 mai 2014.

Pe parcursul celor trei zile, reprezentanţii CLITRAVI vor participa la  diferite workshop-uri dedicate segmentului de prelucrare a cărnii: siguranța alimentară, sănătate și nutriție, lanțuri de aprovizionare.

Vizita membrilor CLITRAVI se va încheia  vineri, 16 mai 2014, fiind pregatită pentru această zi vizionarea a patru fabrici reprezentative pentru industria cărnii din Romania, membre ale Asociației Române a Cărnii.

***

CLITRAVI este o organizaţie profesională care reprezintă interesele Industriei Europene de Prelucrare a Cărnii, înfiinţată în 1958. Obiectul principal CLITRAVI este de a veni în sprijinul industriei europene de prelucrare a cărnii, printr-o colaborare constantă cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Comitetul Economic şi Social European, EFSA şi alte organizaţii internaţionale.
În prezent, CLITRAVI însumează 15.000 de companii care ating o producție de aproximativ 12,5 milioane de tone de produse din carne. Industria Europeană de prelucrare a cărnii are aproximativ 560,000 de angajați, ajungând la o cifră de afaceri de 66,3 miliarde de euro. România este membră CLITRAVI, alături de țări ca Austria, Germania, Franța, Belgia, Regatul Unit, Spania, Suedia etc.

***

Asociația Română a Cărnii este organizația profesională care reprezintă interesele legitime ale industriei de prelucrare a cărnii.  ARC s-a format în 1999  și a devenit cea mai veche și cea mai activă asociație profesională din România, având ca membri 50 societăți comerciale care realizează peste 60% din producția națională de mezeluri. În ultimul an, ARC a făcut schimbări  majore în abordarea mediului asociativ, punând accent pe o deschidere europeană.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...