Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bugetul de anul acesta pentru bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa al MADR, trimis redactiei nostre, in acest an, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale i-a fost alocat cel mai mic buget din ultimii 20 de ani. In acest context exista riscul ca fermierii care detin ferme de porci sa nu mai primeasca ajutor pentru bunastarea animalelor.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si-a asumat, in fata fermierilor, ca va gasi cea mai buna solutie, astfel incat acestia sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

Astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a reusit, prin eforturile sustinute ale specialistilor, sa aloce banii necesari fermierilor din fonduri europene si nu de la bugetul de stat care nu ar fi putut sustine o astfel de alocare bugetara.

In acest sens, MADR lanseaza sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 Plati privind bunastarea animalelor – pentru sectorul porcine, incepand cu data de 16 iulie 2012. Masura, finantata prin Axa 2 a PNDR 2007 – 2013, beneficiaza de o alocare financiara de 154.878.049 Euro, aferenta perioadei de programare 2007 – 2013.

Pot beneficia de platile acordate prin Masura 215 exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...