Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bugetul MADR a fost aprobat în Comisiile Parlamentului

Autor: Maria Demetriadjoi, 18 decembrie, 2014

Bugetul MADR a fost aprobat în Comisiile de specialitate ale Parlamentului, după ce ministrul Daniel Constantin a prezentat senatorilor și deputaților principalele direcții de acțiune prevăzute pentru anul 2015, în agroindustria românească. Astfel, într-un comunicat transmis de Ministerul Agriculturii, se afirmă:

 

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, miercuri,  bugetul Ministerului Agriculturii pentru 2015, inclusiv amendamentul de suplimentare cu 98 de milioane de lei, sumă solicitată de minister pentru subvenţionarea accizei la motorina folosită în agricultură.  Majoritatea membrilor comisiilor au votat favorabil, fiind înregistrate doar două abţineri.

 

”Sumele prevăzute în buget ne asigură că putem ajunge la o absorbţie de 100% fondurilor europene pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Acum suntem la un grad de absorbţie de 80%”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate.

 

În ceea ce priveşte subvenţiile, ministrul de resort a precizat că acesta este cel mai important capitol, acestea având o pondere importantă în Bugetul MADR, iar bugetul prevăzut, împreună cu suplimentarea aprobată prin amendament, de 98 de milioane de lei, va permite realizarea tuturor plăţilor către fermieri, inclusiv pentru motorina folosită în agricultură.

 

Daniel Constantin a anunţat şi faptul că, din 2015, vor fi introduse subvenţiile cuplate pentru anumite  produse din zootehnie, dar și pentru alte produse din agricultură.

 

În plus, ministrul Agriculturii a mai spus că bugetul propus va permite introducerea noilor scheme de sprijin anunţate, dar şi continuarea programului de investiţii. ”Politica Ministerului Agriculturii este axată pe două direcţii: să asigurăm cererea de produse agricole de pe piaţă internă şi să exportăm valoare adăugată, ceea ce înseamnă venituri mai bune pentru fermieri şi pentru bugetul de stat”, a explicat Daniel Constantin.

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...

Proprietarul SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 10 decembrie 2014

Proprietarul companiei SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA, se arată într-un comunicat transmis presei de instituția în cauză, confirmându-se astfel continuarea eforturilor de diminuare a corupției din sectorul de carne al României. Conform comunicatului oficial, Rami Ghaziri, asociat unic şi administrator al SC Agroli Group...