Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bulgaria, codasa la absorbtia de fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bulgaria este, in acest moment, pe ultimul loc la capitolul absortie de fonduri europene situindu-se mult sub media regionala, anunta agroaliment.ro.

Potrivit unui studiu realizat de compania de audit si consultanta KPMG, Romania a reusit sa depaseasca Bulgaria in clasamentul contractelor, reusind in perioada 2007-2010 sa contracteze granturi in valoare de 10,4 miliarde euro din fondurile disponibile, adica ceva mai putin de jumatate din total bugetului alocat, fata de 37% pentru vecinii de la sud de Dunare. Rata fondurilor contractate de Romania este insa sub media regiunii, de 53%.

Pe primele locuri la absorbtia Fondurilor Europene se situeaza Letonia si Lituania, in timp ce Romania si Bulgaria isi disputa ultimele locuri. Romania a inregistrat cele mai slabe performante in privinta platilor efective obtinute prin Programele Operationale Transport si Mediu, care au alocate cele mai mari sume. Totusi, cu exceptia PO Transporturi si PO Cresterea Competitivitatii Economice, autoritatile au reusit sa incheie contracte care acopera cel putin 43% din bugetul total alocat in toate celelalte sectoare majore.

La nivelul Europei Centrale si de Est, la jumatatea perioadei de implementare a programului cuprinsa intre 2007 si 2013, granturile contractate de cele 10 tari din ECE se ridicau la 110,2 miliarde Euro. Aceasta suma reprezinta 53% din bugetul total alocat pentru perioada 2007 – 2013. Pana la sfarsitul anului 2010, o suma de 36,3 miliarde de Euro (respectiv 17%) din bugetul disponibil si o treime din granturile contractate fusesera rambursate beneficiarilor. Majoritatea granturilor, in valoare de 81,96 miliarde Euro, respectiv 74% din totalul granturilor contractate au fost in domeniul transporturilor, dezvoltarii resurselor umane, dezvoltarii economice si al proiectelor de mediu.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...