Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bulgaria, codasa la absorbtia de fonduri europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bulgaria este, in acest moment, pe ultimul loc la capitolul absortie de fonduri europene situindu-se mult sub media regionala, anunta agroaliment.ro.

Potrivit unui studiu realizat de compania de audit si consultanta KPMG, Romania a reusit sa depaseasca Bulgaria in clasamentul contractelor, reusind in perioada 2007-2010 sa contracteze granturi in valoare de 10,4 miliarde euro din fondurile disponibile, adica ceva mai putin de jumatate din total bugetului alocat, fata de 37% pentru vecinii de la sud de Dunare. Rata fondurilor contractate de Romania este insa sub media regiunii, de 53%.

Pe primele locuri la absorbtia Fondurilor Europene se situeaza Letonia si Lituania, in timp ce Romania si Bulgaria isi disputa ultimele locuri. Romania a inregistrat cele mai slabe performante in privinta platilor efective obtinute prin Programele Operationale Transport si Mediu, care au alocate cele mai mari sume. Totusi, cu exceptia PO Transporturi si PO Cresterea Competitivitatii Economice, autoritatile au reusit sa incheie contracte care acopera cel putin 43% din bugetul total alocat in toate celelalte sectoare majore.

La nivelul Europei Centrale si de Est, la jumatatea perioadei de implementare a programului cuprinsa intre 2007 si 2013, granturile contractate de cele 10 tari din ECE se ridicau la 110,2 miliarde Euro. Aceasta suma reprezinta 53% din bugetul total alocat pentru perioada 2007 – 2013. Pana la sfarsitul anului 2010, o suma de 36,3 miliarde de Euro (respectiv 17%) din bugetul disponibil si o treime din granturile contractate fusesera rambursate beneficiarilor. Majoritatea granturilor, in valoare de 81,96 miliarde Euro, respectiv 74% din totalul granturilor contractate au fost in domeniul transporturilor, dezvoltarii resurselor umane, dezvoltarii economice si al proiectelor de mediu.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...