Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Bulgaria a început curățenia în rândul producătorilor necinstiți de lactate

Autor: Nora Marinmiercuri, 30 august, 2017

În Bulgaria, Comisia pentru Protecția Concurenței (CPC) a amendat trei mari companii pentru producerea brânzeturilor cu grăsimi care nu sunt lactate și care nu au fost declarate pe etichete.

 

Comisia a declarat că a constatat o încălcare de către Raftis Milk EOOD, Sirma Prista AD și Cheh – Yosif Novosad OOD în temeiul articolului 31 din Legea privind protecția concurenței și a impus sancțiuni în valoare de 1% din veniturile nete din vânzări ale fiecăreia dintre societățile Anul financiar precedent.

 

În particular, Comisia a aplicat o amendă în valoare de 20.800 dolari, la Raftis Milk EOOD, 23.300 dolari, către Sirma Prista AD, și de 200.000 de dolari pentru Cheh – Yosif Novosad Ltd și a dispus corectarea încălcărilor.

 

Testele de probă, începând din 2016, au găsit grăsime fără lapte în ”CBA”, numărul lotului L 010505, produs de ”Ceh – Yosif Novosad” OOD; ”Brânza de vaci de la Stara Planina cu numărul de lot L 24016, fabricată de Sirma Prista AD, brânza de vaci”, Trakia ”cu numărul de lot L 24016, distribuită de Lucky 2003 Ltd. și produsă de Raftis – Milk EOOD și Rainbow ”Brânza cu numărul lotului L 280316”, produsă de Raftis – Milk EOOD.

 

Grasimile non-lactate nu erau etichetate

 

Comisia a afirmat că fiecare dintre cele trei societăți a comercializat produsul ”brânză de vacă” și care conține grăsimi care nu sunt din lapte și care nu figurează pe ambalajul produsului.

 

Prezența grăsimilor care nu sunt din lapte în produsul ”brânză” este esențială pentru a fi determinată ca ”brânză” sau ca un produs de imitație care conține lapte și care, conform legislației, poate fi alcătuit din alte grăsimi fără lapte.

 

La stabilirea sancțiunii, Comisia a luat în considerare gravitatea și durata încălcării, domeniul geografic limitat și situația economică a societăților pârâte.

 

Amenințarea vieții

 

De asemenea, CPC a considerat că încălcarea reprezintă ”o amenințare sau o deteriorare a vieții sau a sănătății consumatorilor, deoarece încălcările au fost comise în producerea și distribuirea produselor alimentare cu o descriere incorectă a caracteristicilor lor esențiale”. Potrivit art. 24 din Ordonanță, este interzisă adăugarea de grăsimi care nu sunt din lapte pentru produsele lactate.

 

Legile prevăd, de asemenea, că produsele de imitație care conțin lapte nu trebuie să includă denumirea de ”brânză”, definind produsele de imitație drept cele în care ingredientul de lapte este înlocuit cu înlocuitori parțiali sau totali, cum ar fi grăsimi provenind din alte specii decât laptele. Raftis Milk este situat în Sliven, în timp ce Sirma Prista și Cheh – Yosif Novosad sunt situate în Ruse și respectiv Sokolovo, informează Dairy Reporter.

Procesatorul de carne de pasăre Konspol-Polonia se extinde în Indonezia, Belarus și Rusia
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 septembrie 2017

Procesatorul polonez de carne de pasăre din Konspol a anunțat intenția de a investi anul acesta 19 milioane euro, în scopul dezvoltării și modernizării capacităților sale, anunță Global Meat News.   Proiectele de dezvoltare includ construirea de noi ferme de păsări și instalarea de noi linii de procesare, precum și...

Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către Lactalis a companiei Omira
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 septembrie 2017

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat, în temeiul Regulamentului european privind concentrările economice, achiziția indirectă a companiei lactate Omira din Germania, de către grupul francez Lactalis.   Activitățile companiilor se suprapun pe piața furnizării laptelui crud din Franța și pe piața produselor lactate cu...