Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bun cu bun se face – Ion Mos

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Ion Moº Echipamente ºi Utilaje s-a transformat în Emerson Technik ºi vã invitã la IndAgra Food 2010 pentru a vã prezenta urmãtoarele produse: Maºina de ascuþit DICK – KL 205, Maºina de ascuþit DICK – RS 75, Maºina de ascuþit DICK – RS 150 DUO, Maºina de ascuþit DICK – SM 111, Maºina de ascuþit DICK – SM 160 T, Fierãstrãul circular FREUND – K18-01, Trimmer FREUND – EL128C, Maºina de deºoricat NOCK – CB 430, Maºina de umplut cu vacuum FREY – F 190 SA, Maºina de legat specialitãþi RUDOLF SCHAD – E 85, Celula de fierbere ºi afumare BASTRA – BASTRAMAT 4000, Maºina de injectat INJECT STAR – BI 88, Maºina de injectat INJECT STAR BI 176, Maºina pentru porþionat Treif – Puma 700 EB, Maºina pentru tãiat cuburi Treif – Felix, Maºina automatã pentru feliat TREIF – DIVIDER 440, Maºina semi-automatã pentru sigilat caserole VARIOVAC – ROTARIUS, Maºina de ambalat cu termoformare VARIOVAC – OPTIMUS, Maºina de produs fulgi de gheaþã SCOTSMAN MAR, Cuter cu vacum SEYDELMANN – K 124 ULTRA V, Maºina de tocat SEYDELMANN – AE 130.

Maºina de ascuþit DICK – KL 205
KL 205 este o maºinã de ascuþit cuþite ºi site pentru maºina de tocat carne.
Construcþia acesteia este una robustã, din inox, permiþând o ascuþire precisã a sitelor ºi cuþitelor de maºinã de tocat pânã la un diametru de 200 mm.
Pentru rãcirea pieselor în timpul procesului de ascuþire, maºina este dotatã cu un rezervor extern de apã ºi o pompã de recirculare.

Maºina de ascuþit DICK – RS 75
RS 75 este o maºinã de ascuþit cuþite ce permite o ascuþire uºoarã ºi eficientã cu un consum minim al cuþitului. Ascuþirea se face cu douã discuri diamantate fãrã a modifica duritatea ºi unghiul de tãiere al acestuia.

Maºina de ascuþit DICK – RS 150 DUO
RS 150 DUO permite o ascuþire uºoarã ºi precisã a cuþitelor în 2 etape:
– prin trecerea cuþitului prin douã discuri diamantate pentru obþinerea unghiului de tãiere
– prin trecerea cuþitului prin douã discuri ceramice pentru o ascuþire finã.

Maºina de ascuþit DICK – SM 111
SM 111 permite controlul unghiului de ascuþire cu ajutorul a doi suporþi magnetici . Ascuþirea se face în mediu controlat ( rãcit cu apã ) în trei etape:
– cu douã pietre abrazive pentru obþinerea unghiului de tãiere
– cu douã discuri ceramice pentru o ascuþire finã
– cu un disc de pâslã pentru poliºare.

Maºina de ascuþit DICK – SM 160 T
SM 160 T permite ascuþirea cuþitelor de tranºare ºi a cuþitelor de cuter cu capacitate de pânã la 120 litri, aceastea putând fi de orice formã. Ascuþirea se face cu ajutorul dispozitivului UB3F în mediu controlat ( rãcit cu apã ) în trei etape:
– cu bandã abrazivã pentru obþinerea unghiului de tãiere
– cu perie lamelarã abrazivã pentru ascuþire finã
– cu perie lamelarã textilã pentru poliºare.

Fierãstrãul circular FREUND – K18-01
Fierãstrãul circular K18 – 01 foloseºte un disc de 180 mm, cu un dispozitiv simplu de reglare a adâncimii de tãiere fiind folosit la tãierea carcasei inclusiv a pãrþilor cu os. Aparatul dispune de o frânã electronicã capabilã sã oprescã aparatul în 3 secunde.

Trimmer FREUND – EL128C
Trimmer-ul EL128C este acþionat de cãtre un Endeavour electric cu ajutorul unui cablu de transmisie flexibil ºi cu ajutorul controlului de adâncime. Acesta este folosit la fasonarea cu precizie a bucãþilor de carne, la recuperarea de carne de pe bucãþile de slãninã ºi la filetarea finã a peºtelui.

Maºina de deºoricat NOCK – CB 430
Excelenþa producãtorilor germani este foarte bine reprezentatã de producãtorul Nock, specializat în maºini de deºoricat ºi depieliþat pentru industria cãrnii, respectând standardele de igienã ºi calitate.
Modelul CB 430 îºi face datoria foarte bine datoritã calitãþilor sale. Cu o vitezã de tãiere de 19 m / secundã ºi o lãþime a benzii de lucru de 430 mm acest model reprezintã alegerea potrivitã pentru fabricile mici ºi medii.
Utilajul este dotat cu bandã pentru alimentarea cu produs ºi opþional banda pentru produsul deºoricat.

Maºina de umplut cu vacuum FREY – F 190 SA
Cu peste 60 de ani de experienþã în producerea de maºini de umplut, firma FREY Maschinenbau este prezentã cu modelul de ultimã generaþie
F 190 SA. Acesta reuºeºte ca ºi modelele precedente sã ridice noi standarde în ceea ce priveºte igiena, exactitatea porþionãrii, versatilitatea ºi viteza de lucru.
Cu ajutorul sistemului Peek Cam, este folositã o nouã combinaþie de material care ne permite sã concentrãm toatã uzura rotorului cãtre aceastã piesã, ducând astfel la costuri de mentenanþã ºi service mult mai reduse.
Pentru maºina de umplut F 190 SA, se pot adapta atât capul de tocare
WK 130 cât ºi faimoasele linii de porþionat mici ºi/sau carne tocatã CLPS 300.

Maºina de legat specialitãþi RUDOLF SCHAD – E 85
Specializatã în producþia de mici utilaje ºi echipamente pentru carmangerii, Schad ne oferã modelul E 85 pentru a lega sfoara pentru specialitãþi, bacon ºi alte produse.
Acest model este foarte robust, necesitã mentenanþã puþinã ºi datoritã sistemului de lucru aduce mari economii în ceea ce priveºte costurile cu personalul.
Cu o capacitate de pânã la 2.900 noduri pe orã ºi opþional masa de lucru, E 85 reprezintã alternativa eficientã la sistemul clasic de legare.

Celula de fierbere ºi afumare BASTRA – BASTRAMAT 4000
Folositã pentru înroºirea, zvântarea, afumarea ºi fierberea preparatelor din carne utilizeazã cãrucioare cu dimensiuni de 1000 x 1000 x 2000 mm.
Construcþia
Celula este proiectatã cu rampã de intrare pentru economie de spaþiu, cu uºã cu hublou pentru vizitare pentru a nu deranja tratamentul termic, cu deflectoare de perete ºi multe alte sisteme necesare pentru a uºura munca operatorului ºi pentru a obþine produse finite de calitate superioarã.
Calculatorul Touch Screen TS 800
Calculatorul este instalat într-un panou control din oþel inoxidabil lângã celulã sau pe perete, acesta putând fi conectat la PC cu posibilitatea controlului din software.
Programarea se face prin intermediul touch screenului de dimensiuni foarte mari având o descriere cu text clar a programelor ºi utilizare în limba românã.

Maºina de injectat INJECT STAR – BI 88
Gama de produse a companiei Inject Star cuprinde de la maºini de injectat pentru utilizarea în companiile mici pânã la sisteme de uz industrial.
Maºina de injectat BI 88 se adreseazã companiilor mici ºi mijlocii, având o gamã largã de aplicare folosind de la 22 la 88 de ace de injectare cu care se poate realiza injectarea produsului cu sau fãrã os.
Maºina poate fi configuratã cu ace ºi cuþite individual, fie cu o combinaþie a acestora.

Maºina de injectat INJECT STAR BI 176
Echipa Inject Star este preocupatã de continua îmbunãtãþire a calitãþii produselor oferite în concordanþã cu necesitãþile ºi dorinþele clienþilor.
Maºina de injectat BI 176 este soluþia optimã pentru un procent ridicat de injectare datoritã utilizãrii a douã capete de injectare separate.
Sistemul dublu de filtare a saramurii ºi controlul computerizat al presiunii ºi vitezei de injectare face ca utilajul sã fie o alegere perfectã pentru clienþii cu o producþie medie.

Maºina pentru porþionat Treif – Puma 700 EB
Model foarte popular pe piaþa din România, Puma 700 EB reprezintã modelul de mijloc al producãtorului Treif.
Cu o vitezã de tãiere de pânã la 400 porþii pe minut ºi o dimensiune a camerei de tãiere de 220 x 240 mm cu lungime de 700 mm, maºina de porþionat Puma 700 EB este idealã pentru majoritatea produselor. Astfel, poate fi utilizatã pentru carne proaspatã ( cu ºi fãrã os ), produse fierte ºi afumate, salamuri ºi produse din caºcaval.
Modelul, 700 EB este dotat cu un control computerizat, datoritã cãruia putem regla o multitudine de parametrii, inclusiv grosimea feliilor, numãrul de felii, modul de aºezare, etc. Deasemenea putem salva programe pentru diferite produse, inclusiv programe de optimizare în funcþie de lungimea produsului.
Cu ajutorul benzii pentru produs se pot forma porþii pentru o ambalare mult mai exactã ºi mai uºoarã.
Puma 700 EB, poate porþiona produse în felii de o grosime variabilã între 0,5 ºi 250 mm, fapt care îl recomandã ºi ca feliator de produs finit, oferind astfel o mai mare plajã de utilizãri.

Maºina pentru tãiat cuburi Treif – Felix
Cel mai mic model de maºinã de tãiat cuburi, Felix este prezent în mici mãcelãrii dar ºi în marile fabrici pentru produs mezeluri datoritã productivitãþii de pânã la 800 kg pe orã.
Mobilitatea este caracteristica principalã, fapt oferit atât de dimensiunile mici ºi roþile de transport cât ºi de uºurinþa schimbãrii sistemelor de tãiere.
Putem obþine cuburi de la 4 la 96 mm din carne proaspatã, caºcaval sau diferite alte produse cu alimentare in camera de 96 x 96 x 300 mm.
Pentru nevoi specifice se pot adapta diferite sisteme de tãiere disponibile la cerere.

Maºina automatã pentru feliat TREIF – DIVIDER 440
Treif, specialistul în porþionare ºi feliere, ne propune modelul Divider 440 pentru firmele care vor sã facã pasul în felierea industrialã profesionalã.
Datoritã sistemului unic SAS care controleazã banda de produs ºi o ridicã pentru a prelua fiecare felie tãiatã, Treif ne garanteazã un aspect impecabil al produsului final.
Flexibilitatea este definitorie pentru Divider 440 unde cu modificãri minime, putem felia o gamã diversificatã de produse, lucru foarte util pentru producãtorii care nu sunt specializaþi pe anumite produse.
Pentru produsele extrem de moi, Treif ne pune la dispoziþie un gripper cu vacuum, sistem care este patentat.
Deasemenea, extinderea benzii pentru a se putea adapta la diferite maºini de ambalat este disponibilã în funcþie de necesitãþile fiecãrui client.

Maºina de ambalat cu termoformare VARIOVAC – OPTIMUS
Variovac este o marcã foarte cunoscutã datoritã maºinilor de ambalat cu o ergonomicitate ridicatã. Calitatea produselor ºi timpul redus necesar schimbãrii dimensiunilor ambalajelor le recomandã ca fiind foarte flexibile ºi rezistente. Optimus face parte din gama maºinilor de ambalat cu termoformare, reprezentând cel mai mic model disponibil.
Datoritã flexibilitãþii maxime de care dau dovadã toate produsele Variovac, pe maºina de ambalat cu termoformare Optimus putem folosi film flexibil ºi/sau semi-rigid. Astfel, maºina de ambalat poate fi folositã pentru ambalarea vracurilor de produs finit sau carne proaspãtã, dar în acelaºi timp ºi a produselor ambalate pentru consumatorul final, în taviþe de produse feliate sau diferite alte porþionãri.
Tocmai de aceea, acest model îºi dovedeste succesul pentru piaþa din România, o piaþã încã în creºtere, unde producãtorii trebuie sã acopere întreaga gamã de produse ambalate ºi sã poatã reacþiona rapid ºi cu costuri minime la orice modificãri de tipuri ºi moduri de ambalare.
Componentele utilizate în construcþia maºinii sunt de cea mai bunã calitate, de la producãtori de top cum ar fi Siemens, Bosch, Festo.
Pentru injectarea cu gaze, în special pentru gazele cu mai mult de 21% Oxigen în componenþã, Optimus ne pune la dispoziþie un sistem patentat de siguranþã, care ne permite sã renunþãm la pompa roºie pe care o folosesc ceilalþi producãtori, sistem costisitor care genereazã o serie de costuri suplimentare.
Celula foto, colþurile rotunde, colþurile cu deschidere uºoarã ºi o serie de alte echipamente opþionale sunt disponibile în configurarea maºinii Variovac Optimus.

Maºina de produs fulgi de gheaþã SCOTSMAN MAR
Scotsman, este marca producãtorului Frimont SPA, cu tradiþie în fabricarea maºinilor de gheaþã înca din anul 1950.
Cu o gamã ce cuprinde de la mici maºini de produs cuburi de gheaþã, la maºini pentru fulgi uscaþi cu o producþie de pânã la 100 tone / 24 ore, fie cã sunt instalate pe marile nave de pescuit din marea nordului, fie ca sunt instalate în una din zecile de fabrici de mezeluri din România, maºinile Scotsman produc în fiecare secundã gheaþã pentru procesul de producþie.
Modelele sunt disponibile fie cu agregat propriu, fie în varianta split ce poate fi conectatã la reþeaua centralizatã a fabricii.
Modelele MAR produc fulgi de gheaþã uscaþi cu o temperaturã de -12°C.

Cuter cu vacum SEYDELMANN – K 124 ULTRA V
K124 Ultra V este un cuter cu vacuum având o capacitate de 120 litri, care poate fi folosit atât pentru produse fierte, produse crud uscate care necesitã o structurã deosebitã, cât ºi pentru tãierea produselor congelate.
Ideal pentru o capacitate medie de producþie, K 124 cu vacuum, poate menþine aceeaºi calitate pentru fiecare ºarjã de cuterizare.

Maºina de tocat SEYDELMANN – AE 130
Maºina de tocat AE 130 este dotatã cu un sistem de tocare cu ºnec transportor „conic”, cu diametrul de 270 mm în partea superioarã, necesar pentru a putea transporta cât mai repede ºi bucãþile de carne cu dimensiuni mai mari cãtre ºnecul principal.
Puterea de tãiere aduce un confort în tocarea cãrnii congelate de pânã la
– 8°C cu ajutorul unui sistem de anti-blocare.

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...