Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Buretele pentru prelevarea de mostre de la ATC Investments

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Compania ATC Investments, din Iaºi, ºi-a îmbunãtãþit oferta de produse specifice industriei cãrnii prin buretele de recoltare cu mediu de conservare ºi transport pentru prelevarea de mostre de sanitaþie de pe carcasa animalã de carne roºie. Acest nou produs este gata de utilizare ºi se foloseºte atât în procesul de analizã a numãrului total de germeni, cât ºi în depistarea de Enterobacteriaceae ºi Salmonella de pe suprafaþa carcaselor de vitã, porc, oaie º.a.

Produsul este realizat în Uniunea Europeanã, corespunde Regulamentului Comisiei Europene cu privire la criterii microbiologice pentru produsele alimentare – 2073/2005 ºi constã `ntr-un burete din celulozã, cu suprafaþa de 50 de centimetri pãtraþi, dozat cu 10 ml soluþie salinã 0.9%, cu diluant pentru recuperare maximalã MRD sau apã peptonatã tamponatã BPW.

Caracteristicile buretelui pentru prelevarea de mostre de pe carcasa animalã de carne roºie de la ATC Investments:
Gata de utilizare, nu este necesarã pregãtire adiþionalã;
Sterilizat cu raze Gama pentru a asigura SAL cel puþin 10-6;
Ambalat individual, într-o pungã de uz medical sau în recipient de plastic 100 ml;
Rezistã la temperatura camerei;
Fiecare lot de producþie este însoþit de Declaraþie de Conformitate;
Preumezit, pentru prelevare simplã, la îndemânã; produsul poate fi furnizat “preumezit” în orice soluþie, în acord cu cerinþele utilizatorului ºi cu procedurile aplicate:
1. Burete prelevare carcasã roºie, pentru NTG – burete steril, din celulozã, dozat cu 10 ml de soluþie salinã 0.9%, în pungã minigrip, dublat în pungã de uz medical;
2. Burete prelevare carcasã roºie, pentru Enterobacteriaceae – burete steril, din celulozã, dozat cu 10 ml de soluþie diluant salin peptonã, în pungã minigrip, dublat în pungã de uz medical;
3. Burete prelevare carcasã roºie, pentru Salmonella – burete steril, din celulozã, dozat cu 10 ml de soluþie apã peptonatã tamponatã, în pungã minigrip, dublat în pungã de uz medical.

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...