Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Burger King recunoaşte compoziţia preparatelor cu carne de cal

Autor: Meat MIlkluni, 4 februarie, 2013

Potrivit publicaţiei The Guardian, lanţul american de fast-food Burger King a recunoscut că o parte dintre burgerii comercializaţi (prezentaţi ca fiind din carne de vacă) au avut în compoziţie carne de cal. Probele identificate au fost recoltate din supermarket-uri din Irlanda şi Marea Britanie.

 

Într-un comunicat de presă, Diego Beamonte, vicepreşedinte pentru calitate globală al Burger King, a declarat: “Furnizorul nostru ne-a dezamăgit şi – drept urmare – noi v-am dezamăgit pe voi.”

 

Totodată, compania susţine că testele făcute pe burgerii vânduţi în restaurantele Burger King nu au avut ca rezultat prezenţa cărnii de cal în compoziţie. “Testele pe care noi le-am făcut pe produsele din propriile restaurante nu au arătat nicio urmă de contaminare. Cu toate acestea, patru mostre recoltate de la o fabrică din Silvercrest au arătat prezenţa unor mici urme de provenienţă cabalină. Este urmarea folosirii unui mic procent de carne de vită de la un furnizor neautorizat din Polonia. Acesta nu şi-a respectat promisiunea de a furniza chiftele provenite exclusiv de la bovine din Marea Britanie şi Irlanda”, a mai spus Diego Beamonte, preluat de The Guardian.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...