Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bursa de peste de la tulcea: doar online

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Investitia anuntata cu ani in urma de realizare la Tulcea a unei burse a pestelui ramane de actualitate doar in spatiul virtual, informeaza Recolta.eu.

Bursa de peste va fi electronica. Va presupune existenta la sediul Administratiei RBDD a unei centrale, cu servere si operatori care va fi interfata intre comercianti si cumparatori, a declarat guvernatorul Edward Bratfanof, potrivit Agerpres.

Acesta a mentionat ca proiectul este in continuare discutat la nivelul autoritatilor centrale si ca realizarea unei burse electronice a pestelui va conduce la scaderea investitiei anuntata initial.

Proiectul va costa doar cateva milioane de euro si se va putea realiza prin Programul Operational de Pescuit. Nu se ia in calcul si transportul cantitatilor de peste comercializate prin intermediul bursei. Mai sunt burse electronice de peste in lume, dar acolo investitia este gestionata de pescari. In cazul nostru, este posibil ca bursa sa fie gestionata de Administratia RBDD, a precizat guvernatorul Bratfanof.
Investitia initiala fusese estimata la 20 milioane euro si presupunea realizarea unei cladiri la Tulcea si a 15 puncte de colectare de peste in Delta.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...