Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Bursa de peste de la tulcea: doar online

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Investitia anuntata cu ani in urma de realizare la Tulcea a unei burse a pestelui ramane de actualitate doar in spatiul virtual, informeaza Recolta.eu.

Bursa de peste va fi electronica. Va presupune existenta la sediul Administratiei RBDD a unei centrale, cu servere si operatori care va fi interfata intre comercianti si cumparatori, a declarat guvernatorul Edward Bratfanof, potrivit Agerpres.

Acesta a mentionat ca proiectul este in continuare discutat la nivelul autoritatilor centrale si ca realizarea unei burse electronice a pestelui va conduce la scaderea investitiei anuntata initial.

Proiectul va costa doar cateva milioane de euro si se va putea realiza prin Programul Operational de Pescuit. Nu se ia in calcul si transportul cantitatilor de peste comercializate prin intermediul bursei. Mai sunt burse electronice de peste in lume, dar acolo investitia este gestionata de pescari. In cazul nostru, este posibil ca bursa sa fie gestionata de Administratia RBDD, a precizat guvernatorul Bratfanof.
Investitia initiala fusese estimata la 20 milioane euro si presupunea realizarea unei cladiri la Tulcea si a 15 puncte de colectare de peste in Delta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...