Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bursa de pește se va deschide la Tulcea

Autor: Meat MIlkluni, 17 februarie, 2014

(Agerpres) La peste opt ani de la anunţarea proiectului, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi acvacultură (ANPA) a încheiat 15 parteneriate cu proprietarii cherhanalelor din Delta Dunării pentru a realiza Bursa de peşte.

„Avem garanţia că terenul din oraşul Tulcea, alocat iniţial pentru punerea în practică a proiectului, este liber de sarcini şi poate fi utilizat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să înceapă licitaţiile şi să nu pierdem nici o zi în defavoarea comunităţilor de pescari”, a declarat vineri, în conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

De asemenea, directorul general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional pentru Pescuit, Ciceronis Cumpănăşoiu, a declarat că ANPA, una din instituţiile care au iniţiat proiectul, a făcut deja primele solicitări de fonduri. „În cel mai scurt timp, sumele necesare vor fi virate în contul ANPA pentru a se începe licitaţiile”, a menţionat directorul general al AM POP, Ciceronis Cumpănăşoiu.

Primul act necesar realizării Bursei de peşte la Tulcea a fost aprobat în luna decembrie a anului 2006 de către Consiliul local al municipiului Tulcea, care ulterior a refuzat prelungirea acestuia din cauză că proiectul nu s-a materializat.
Bugetul iniţial al investiţiei a fost estimat la circa 17 milioane de euro, însă proiectul a fost redimensionat astfel încât valoarea totală a acestuia este acum de circa 5 milioane de euro, sumă alocată integral prin POP.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...