Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Burse de 500.000 de euro pentru studenții de la USAMV-Cluj-Napoca

Autor: Meat MIlkmarți, 17 decembrie, 2013

Sute de studenţi s-au strâns la sediul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca pentru a le fi înmânate diplomele de participare la stagiul de practică din cadrul proiectului european “Pregătirea Practică –Investiţie pentru Viitorii Specialişti în Agricultură”, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Peste 700 de studenţi şi 21 de tutori au beneficiat de şedinţe de consiliere şi orientare profesională, sesiuni de consiliere în legislaţia muncii şi stagii de pregătire practică la 21 de insituţii de renume, relevante în domeniul de specializare al acestora. Nelipsite din grila de beneficii au fost şi premiile în bani dar şi o aplicaţie de studiu la parteneri pentru schimb de experienţă cu universităţile din Germania. Pentru premiul cel mare, o excursie în Germania, s-a organizat un concurs de eseuri, pentru a-i putea selecta pe cei mai buni 45 de studenţi, informeaza Agrointel.

Vizita lor nu s-a lăsat fără alte beneficii. Potrivit doamnei Sevastiţa Muste asistent manager în cadrul proiectului, au fost semnate contracte cu două firme mari din domeniul, care le asigură echipamente agricole.

Pentru cele peste 60 de ore de practică, pentru care studenţii s-au deplasat în teritoriu, a fost asigurat transportul şi cazarea, din bugetul total de 500.000 de euro. „Am încercat cât am putut să le asigurăm cazare şi masă, pe lângă subvenţia pe care desigur au obţinut-o. Acum suntem cu cererile de rambursare la zi, iar bugetul total s-a cheltuit aproape în totalitate”, a afirmat Sevastiţa Muste.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...