Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Buzău – Evaziune fiscală cu carne şi produse din carne

Autor: Meat MIlkjoi, 28 noiembrie, 2013

Doi administratori ai unei societăți comerciale sunt suspectați de polițiștii specializați în investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Buzău că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 442.834 de lei, prin evaziune fiscală.

Cei doi sunt suspectați că, în perioada ianuarie 2010 — septembrie 2011, nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile obținute din comercializarea de carne și produse congelate din carne și ar fi înregistrat cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale (constând în achiziții fictive de carne și produse congelate din carne).

Polițiștii îi suspectează pe cei doi că, prin această modalitate, s-ar fi sustras de la plata unui impozit pe profit și T.V.A. în valoare totală de 417.810 de lei.

Totodată, cei doi bărbați sunt suspectați că, în perioada 1 septembrie 2009 — 30 septembrie 2011, ar fi reținut și nu ar fi vărsat la bugetul general consolidat, impozite și contribuții cu stopaj la sursă în valoare de 25.024 de lei.

Față de cei doi suspecți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a confirmat începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, precum și de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a suspecților. (Biroul de Presă al IGPR)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...