Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Buzoienii, neinteresati de bunastarea porcinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum relateaza recolta.eu, la APIA Buzau, doar 7 fermieri au depus cereri in cadrul Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine.

Pot beneficia de platile acordate pe aceasta masura exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor.

Beneficiarii trebuie sa isi asume voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, pentru a deveni eligibili in cadrul acestei masuri.

Acestia pot accesa sase pachete anuale pentru porci grasi, scrofite si scroafe, valoarea anuala a unui angajament variind intre 99 si 275 euro.

Pentru a primi acesti bani, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinind fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...