Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Buzoienii, neinteresati de bunastarea porcinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum relateaza recolta.eu, la APIA Buzau, doar 7 fermieri au depus cereri in cadrul Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine.

Pot beneficia de platile acordate pe aceasta masura exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor.

Beneficiarii trebuie sa isi asume voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, pentru a deveni eligibili in cadrul acestei masuri.

Acestia pot accesa sase pachete anuale pentru porci grasi, scrofite si scroafe, valoarea anuala a unui angajament variind intre 99 si 275 euro.

Pentru a primi acesti bani, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinind fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...