Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Buzoienii, neinteresati de bunastarea porcinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum relateaza recolta.eu, la APIA Buzau, doar 7 fermieri au depus cereri in cadrul Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine.

Pot beneficia de platile acordate pe aceasta masura exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor.

Beneficiarii trebuie sa isi asume voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, pentru a deveni eligibili in cadrul acestei masuri.

Acestia pot accesa sase pachete anuale pentru porci grasi, scrofite si scroafe, valoarea anuala a unui angajament variind intre 99 si 275 euro.

Pentru a primi acesti bani, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinind fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...