Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

C.E. anchetează piața ambalajelor din cauza practicilor anticoncurențiale

Autor: Nora Marinluni, 22 ianuarie, 2018

Comisia Europeană a inițiat o investigație îndreptată împotriva Diviziei de ambalaje din hârtie și carton a companiei RISI, o filială a Grupului Euromoney, care furnizează informații independente a industriei de ambalaje, bănuită de practici anticoncurențiale

 

„Euromoney Institutional Investor PLC (Euromoney) confirmă că autoritățile europene au efectuat o inspecție neanunțată la biroul de la Bruxelles, al companiei RISI”, a declarat Tim Bratton, consilier general și secretar-Euromoney.

 

Anterior, Comisia Europeană a lansat o declarație prin care a afirmat că „inspecția a avut loc într-un stat membru și face parte din aceeași investigație care a determinat efectuarea de inspecții inopinate în 2016 și 2017, în acest domeniu”.

 

Comisia a informat că societatea inspectată este pasibilă de încălcarea articolului 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care interzice practicile anticoncurențiale, cum ar fi stabilirea prețurilor și alocarea clienților.

 

Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor din cadrul autorității naționale competente în materie de concurență.

 

Euromoney a achiziționat RISI, furnizor de informații pentru industria globală a produselor forestiere, împreună cu compania afiliată FOEX Indexes Ltd, în luna aprilie a anului trecut, informează Dairy Reporter.

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de...

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al...