Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

C.E. ar renunţa la etichetarea cărnii din preparate

Autor: Ilie Stoianvineri, 11 octombrie, 2013

Comisia Europeană ar putea renunţa să mai impună etichetarea originii cărnii folosite în produsele preparate, transmite AFP, citând surse concordante din Franţa.

“Comisia ar urma să nu facă nicio propunere legislativă, dacă nu intervine nimic până la sfârşitul procedurii de consultare internă, vineri, 11 octombrie”, a transmis Comitetul regional porcin din Bretania (vestul Franţei), într-un e-mail transmis parlamentarilor europeni şi de care AFP a luat cunoştinţă.

Totodată, Sniv-Sncp, care îi reprezintă pe proprietarii francezi de abatoare, a deplâns, într-un comunicat, lipsa unei măsuri de etichetare a originii cărnii preparate, amintind că, în timpul scandalului cărnii de cal din 2012, Franţa a obţinut promisiunea unei astfel de reglementări.

“Se pare că, pentru a-şi justifica alegerea, Comisia Europeană pretinde că, în UE, consumatorii ar mai interesaţi de preţ decât de originea cărnii”, a declarat, la rândul său, eurodeputata Agnes Le Brun, primar al comunei Morlaix (Bretania).

Grav afectată de scandalul declanşat iarna trecută, după ce s-a descoperit în produse semipreparate, în special lasagna, carne de cal prezentată ca fiind carne de vită, Franţa a făcut apel la UE să acţioneze în favoarea asigurării trasabilităţii şi transparenţei în ceea ce priveşte originea cărnii folosite pe teritoriul UE.

Mai multe ţări au exprimat însă rezerve asupra eficienţei unei astfel de măsuri, între acestea numărându-se Danemarca, Republica Cehă şi Marea Britanie. (capital.ro) Interesant că propunerea vine din Franța, o țară în care, în ultimii ani s-au constatat cele mai multe încălcări ale legilor privind producția de carne, preparate din carne sau comercializare a acestora! (n.n.)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...