Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 3 aprilie, 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.

 

În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în Uniunea Europeană (UE). În total, țara a furnizat 123.000 de tone de pui în UE, cu 53,7% mai mult decât în ​​anul precedent, a estimat Comisia Europeană. Ucraina este autorizată să exporte 36 000 de tone de produse de pasăre pe an către UE fără taxe vamale, deși nu există limite pentru exportul de taxe vamale fără sânii de pui în os.

 

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru ziarul Politico că a ajuns la un nou acord cu Ucraina privind păsările de curte, care va fi acum trimis spre aprobare Consiliului UE și Parlamentului European.

 

Punctul principal al acordului este ca cotele fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosate să poată fi ridicate de la actualul 20.000 de tone la aproape 70.000 de tone. În schimb, Ucraina trebuie să înceteze să mai folosească ceea ce este descris ca o „lacună”, atunci când gigantul de păsări de curte MHP a exportat sfeclă de pui în os, fără taxe vamale către instalațiile sale europene de prelucrare, unde osul a fost tăiat. valoare adăugată mai mare. MHP a achiziționat mai multe companii de prelucrare din Europa, inclusiv compania slovena Perutnina Ptuj în februarie 2019, cu o unitate și în România.

 

În 2018, Peter Vesseur, secretar general al Asociației olandeze de prelucrare a cărnii de pasăre și Lukasz Dominiak, directorul general al Consiliului Național al Păsărilor din Polonia, a exprimat îngrijorarea că, prin utilizarea acestei lacune, fermierii de păsări de curte din Ucraina au reușit să ignore restricțiile UE privind importurile și să plătească taxe mai mici decât ar trebui.

 

În cadrul unei întâlniri de la Bruxelles, pe 18 martie, ministrul polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, a subliniat că importurile de păsări de curte din Ucraina au creat un dezechilibru pe piața internă a păsărilor de curte din Polonia și că agricultorii polonezi au fost afectați negativ.

 

În timpul ultimei conferințe de presă, comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a declarat că au fost planificate unele restricții în ceea ce privește exportul de carne de pasăre din Ucraina către UE „în contextul presiunii din partea Poloniei”, deși el nu a furnizat detalii suplimentare.

 

Ucraina Ministerul Agriculturii și Alimentației nu a oferit comentarii cu privire la noul acord planificat cu UE privind exporturile de pui către GlobalMeatNews.

 

O sursă din guvernul Ucrainei, care nu dorea să fie numită, a confirmat că există într-adevăr negocieri pe această temă, dar a negat că sa ajuns deja la un acord.

 

„Companiile de păsări de curte din Ucraina au folosit doar termenii zonei de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare și nu au existat nici o înșelăciune pe partea noastră”, a spus sursa. „Nu ar fi de acord cu niciunul dintre termenii care ar putea pune în pericol companiile de păsări din Ucraina, în timp ce deciziile unilaterale ale UE ar fi în contradicție cu spiritul de liber schimb”.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

74 % dintre britanici cred că prețurile la alimente vor crește după Brexit
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 27 martie 2019

Cu spectrul unui Brexit haotic, 74% din consumatorii britanici cred că prețurile la alimente vor crește, după ce Marea Britanie va părăsi UE, dintre care unul din patru spune că se așteaptă ca prețurile la alimente să crească cu mult, a constatat un nou studiu citat de European Supermarket Magazine.   Potrivit sondajului...