Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

C.e. incearca sa evite suspendarea platilor pe programul pentru pescuit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana (CE) incearca sa evite suspendarea platilor pe Programul Operational pentru Pescuit (POP), daca autoritatile romane iau masurile necesare, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa.

La ora actuala nu exista o suspendare a platilor pe Programul Operational pentru Pescuit, ci un program pe care autoritatile romane trebuie sa il puna in aplicare in urmatoarele saptamani, mai ales in ceea ce priveste proiectele pe care s-au facut anumite plati incorecte.

De asemenea, vor trebui recuperati banii care au fost gresit platiti pe aceste proiecte si vor trebui luate masuri pentru intarirea eficientei controalelor pentru a evita ca in viitor sa se mai intample astfel de situatii la scara larga, a spus comisarul european.

Ciolos sustine ca CE spera ca aceasta decizie de suspendare a platilor sa fie evitata deoarece a transmis in mai multe randuri masurile pe care ar trebui sa le ia autoritatile romane. M-am asigurat din discutiile avute cu ministrul Agriculturii ca astfel de situatii vor fi evitate, a adaugat comisarul european.

Recent, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a cerut demisia conducerii AM-POP, respectiv a directorului general Cristian Apostol si directorului adjunct, Marisanda Paraianu, activitatea la AM-POP fiind in sarcina consilierilor si a secretarului de stat implicat direct in remedierea deficientelor.
Sursa: Agerpres

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...