Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

C.E. solicită reluarea testelor ADN a produselor din carne!

Autor: Ilie Stoianmarți, 11 iunie, 2013

Comisarul european pentru sănătate, Tonio Borg, şi-a dat luni acordul pentru o a doua serie de teste la nivel european în vederea depistării eventualei prezenţe a cărnii de cal în produsele alimentare şi a unui produs interzis în carcasele cu carne de cal, informează AFP.

O primă serie de teste, efectuate în cele 27 de state membre UE ca urmare a scandalului privind prezenţa cărnii de cal în preparate etichetate carne de vită, a dezvăluit în aprilie că circa un produs alimentar din 20 controlate în Europa, şi aproape de trei ori mai mult în Franţa, conţineau carne de cal. Prezenţa fenilbutazonei, un antiinflamator interzis în produsele alimentare, a fost de asemenea detectat la 0,5% din carcasele cu carne de cal testate.

Aceste procente sunt “mici, dar aş fi preferat să fie şi mai mici. De aceea, nu exclud o a doua serie de teste”, a declarat Tonio Borg în cadrul unei conferinţe de presă.

“De asemenea, dorim să vedem dacă după aceste prime teste procentele au scăzut sau nu”, a adăugat el. “Personal, susţin o a doua serie de teste”, a mai spus comisarul european, adăugând că membrii Comisiei Europene “le pot recomanda şi nu impune”.

Comisarul european susţine de asemenea, în scopul combaterii fraudelor alimentare, extinderea sistemului de alertă european care permite schimbul de informaţii între statele membre atunci când este detectat un risc pentru sănătatea umană, legat de produsele alimentare sau furajele pentru animale.

Sistemul a fost deja folosit în recentul scandal al cărnii de cal, datorită capacităţii sale de a asigura trasabilitatea produselor alimentare, potrivit Comisiei Europene. (AGERPRES)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...