Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cântarire rapida si eficienta a produselor din carne

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Cabinplant a dezvoltat cântarul cu alimentare spiralata multihead, care este o inovatie capabila sa manipuleze produsele din carne, de exemplu, carnea de pasare. Comparativ cu echipamentele traditionale, cântarul multihead are o precizie mai mare la cântarire si reduce pierderile sub 0,5%. In plus, necesita doar o treime din suprafata podelei, comparativ cu echipamentele traditionale si furnizeaza, de asemenea, economii privind forta de munca cu pâna la 80%.


Tendinta de ambalare a carnii de pasare la o greutate fixa este in crestere. Lanturile de supermarketuri sunt axate pe reducerea deseurilor si pe un control al inventarului optimizat, iar tavile cu greutate fixa contribuie considerabil la acest lucru.
Ca rezultat, industria de prelucrare a carnii de pasare trebuie sa caute modalitati de a reduce pierderile si costurile si a creste eficienta, in scopul de a ramâne competitiva.

Cu noul cântar multihead cu alimentare spiralata, avantajele cântaririi multihead sunt acum accesibile pentru industria carnii de pasare. Una dintre companiile care beneficiaza de acest cântar, este Rose Poultry. Aceasta companie este situata in Danemarca si are unul dintre cele mai avansate abatoare de pasari din lume, care proceseaza un numar de 300.000 de gaini zilnic, ceea ce face ca pierderile sa fie un aspect cheie.

„Cu cântarul cu alimentare spiralata multihead, putem atinge o precizie care o depaseste de departe pe cea a sistemelor traditionale,” spune Thomas Loeth, director de Logistica la Rose Poultry. „In locul cântaririi in miscare, cântarul cu alimentare spiralata multihead functioneaza cu cântariri statice. Acesta prevede, de asemenea, nu mai putin de 1.000 de combinatii de produse pentru a atinge o greutate ceruta si reduce usor pierderile sub 0,5%. Abaterea standard de la greutatea fixata este, de asemenea, minima, care rezulta in mai putine loturi sub greutatea fixata in avantajul clientilor nostri, consumatorii”.
Nevoia de forta de munca este, de asemenea, redusa considerabil. Linia de cântarire multihead este complet automata, mai putin orientarea finala a bucatilor de carne in tavi. In acelasi timp, capa­ci­tatea totala este mai mare comparativ cu echipamentele traditionale,” continua Thomas Loeth. „Aceasta inseamna ca este posibil sa reducem forta de munca cu pâna la 80%, o scadere de costuri care este, cu siguranta, mai mult decât bi­ne­venita. Si cum cântarul multihead cu alimentare spiralata este extrem de compact, chiar va elibera spatiul valoros al podelei.”

Cântarul cu alimentare spiralata multihead este singura solutie pentru cântarirea si ambalarea carnii de pasare, care poate reduce pierderile si munca la niveluri atât de mici. De fapt, este atât de original, incât a primit un brevet.

Pe lânga carnea de pasare, cântarul multihead cu alimentare spiralata, poate fi utilizat, de asemenea, pentru produse proaspete de porc si vita, file de peste si fructe de mare proaspete.
Calculul amortizarii rapide a investitiei
Produse lipicioase sau umede, de exemplu, carnea, carnea de pasare, peste si fructe de mare.

Capacitate:
• 20 pâna la 250 de portii pe minut
• 1 pâna la 5 litri pe portie

Avantaje:
• Pierderi sub 0,5%
• Economii cu forta de munca cu pâna la 80%
• Suprafata necesara a podelei de 30% compa­rativ cu echipamentele traditionale.

Cât timp va puteti permite sa asteptati?
Un client din industia carnii de pasare economiseste 678,000 EUR pe an, dupa ce a inves­tit intr-o solutie de cântarire Cabinplant, care a redus pierderile sale considerabil.

Produs: Sferturi de picior de pasare
Ambalaje pe minut: 100
Greutate-tinta: 4,5 kg
Ore de functionare pe zi: 15
Zile de functionare pe an: 250
Valoarea produsului pe kg: 0,67 EUR
Economii pe an, atunci când reducem pierderile cu 1 % din greutatea-tinta:
100 x 4.5 x 60 x 0.01 x 15 x 250 x 0.67
= 678,375 EUR.

Clientul, care a achizitionat câteva cântare multihead de la Cabinplant, a avut termenul de plata pentru echipament de cca. 18 luni.

Cântarul Cabinplant cu alimentare spiralata
multihead este proiectat special pentru a
manipula produse lipicioase si umede, cum ar fi carnea proaspata de pasare, carnea de vita, de porc sau cotletul de miel, cubuletele de carne, cu sau fara marinata, si multe altele.

Calculul propriului dumneavoastra
cost de intârziere:

Ambalaje pe minut: A
Ambalaje-tinta (in kg): B
Ambalaje transformate in ore: 60
1% din greutatea-tinta: 0.01
Ore de functionare pe zi: C
Zile de functionare pe an: D
Valoarea produsului pe kg: E
Economii pe an, atunci când reducem pierderile cu 1% din greutatea-tinta:
A x B x 60 x 0.01 x C x D x E

Cabinplant A/S
Roesbjergvej 9
DK-5683 Haarby
Denmark
Tel/fax: +45 6373 2020
E-mail: cpi@cabinplant.com
www. cabinplant.com

Reprezentant Romania:
AB Tehnic Profesional SRL
Str. Alunisului Nr. 164
Bucuresti, Sector 4
Tel/fax: +40 21 332 08 48
E-mail: office@abtehnic.ro
www.abtehnic.ro
StreamLine de la Marel
Compania Marel prezinta un utilaj inovator si complex pentru procesarea carnii: linia de fasonare StreamLine, care este dotata cu puncte de lucru pentru operatori, pentru activitati de fasonare a pieselor principale sau procesarea portiilor. Fiecare punct de lucru este prevazut cu o masa, un cântar de evacuare pentru piesele principale si cosuri pentru produsele secundare. Este urmarita activitatea fiecarui operator in parte, permitându-se astfel aplicarea unor sisteme de stimulare a acestora. Utilajul StreamLine foloseste o singura curea de transmisie, atât pentru piesele de lucru nefasonate, cât si pentru piesele complet fasonate. Utilajul StreamLine este coordonat prin sistemul Innova.
Utilajul StreamLine permite aplicarea mai multor etape de procesare, in care fiecare piesa principala de lucru poate trece pe la mai multi operatori inainte de a fi gata de ambalare. Dupa fiecare etapa de procesare, piesa este cântarita, apoi returnata pe conveierul pentru piese principale, iar acest procedeu permite monitorizarea completa a randamentului, prin toate etapele. Cu ajutorul sistemului Innova, se pot defini usor etapele de procesare pentru fiecare tip de piesa de lucru.
Caracteristici:
Nivel unic
• Se foloseste aceeasi curea pentru piesele principale de lucru fasonate si nefasonate.
• Design simplu, usor de curatat.

Monitorizare
• Monitorizarea randamentelor pieselor principale de lucru, pe parcursul tuturor etapelor.
• Monitorizarea activitatii fiecarui operator in parte

Volum rulat
• Rulaj crescut per operator
• Utilizare imbunatatita a produsului
• Manipulare redusa a produsului
• Terminal optional la fiecare punct de lucru, pentru
evaluarea propriei activitati, de catre operator
• Afisarea informatiilor de procesare si a activitatii
de operare
• Mediu de lucru ergonomic, pentru operator
• Platforma reglabila pentru operator
Specificatii:
Dimensiuni
• Dimensiuni exterioare: 1600 – 1800 mm la fiecare punct de lucru
• Greutate: aproximativ 150 – 200 kg pe punct de lucru
• Inaltime: aproximativ 1.100 mm de la podea la masa de lucru
• Latime conveier produse: 500 sau 600 mm, in functie de specificatiile produsului
• Conveier de fasonare: 406 mm
• Conveier pentru oase: 254 mm
• Volum cutii: expediere in containere

Tip de constructie
• Material: otel inox AISI 304; plastic PP, PE, POM
• Motor: tambururi sau motoreductoare, in functie de configuratie
• Tip conveier: conveiere modulare, din plastic
• Curatare: optional, utilajul se livreaza cu duze de pulverizare pentru conveiere
• Montaj: fixare pe podea, cu buloane
• Alte aspecte: spatiu de lucru conceput ergonomic

Capacitate
• Viteza conveier: 0.8 – 1.0 m/sec., in functie de configurare si de rulajul dorit
• Consum: aer/min.: 7 bari – curent: 1.5 – 2.0 kW
• Tampoane de iesire
• Nr. conveiere iesire produse: 1, pentru oase (optional)
• Nr. tampoane iesire produse: maximum 3, pentru material toaletat
• Metoda degajare: separata, prin comanda sistemului Innova, sau periodica (material toaletat)

Spatiu de lucru
Platforma reglabila manual
Tun de apa: livrat optional cu duze de pulverizare pentru conveiere
Afisaj terminal: standard

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...