Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cadastrul agricol se va face gratuit

Autor: Meat MIlkvineri, 11 aprilie, 2014

Agenţia Naţională de Cadastru (ANC) va face operaţiunea de cadastru rural gratuit cu sume mai mici şi provenite din bani europeni, iar cadastrul urban va fi suportat din veniturile ANC, a adeclarat Liviu Dragnea, vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale.

„Ce fac Guvernul şi MDRAP? Oricum vom face cadastru gratuit, dar nu cu 16 miliarde de lei care să intre în buzunarele unor firme private. Aceste operaţiuni vor fi realizate de Agenţia Naţională de cadastru, dar nu cu 400 de lei, ci cu 75 de lei, pentru că nu vor fi acţiuni sporadice, ci pentru o localitate o dată, fără a folosi bani româneşti, ci cu fonduri europene”, a spus Dragnea, citat de Agroazi.

El a arătat că în POR pentru următorul exerciţiu financiar este prinsă suma de 300 de milioane de euro pentru realizarea cadastrului rural, care va fi suficientă pentru a face aceste măsurători.

„Cadastrul urban va fi realizat din veniturile pe care le realizează Agenţia Naţională de Cadastru, care nu se mai varsă la bugetul de stat. Asta e o înţelegere pe care am avut-o – şi pe care o respectăm acum – cu Banca Mondială”, a spus Dragnea.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...