Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cadavre de porci în canalele unei staţii de betoane

Autor: Meat MIlkluni, 20 ianuarie, 2014

Ancheta desfăşurată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi în cazul celor 11 cadavre ale unor porci, descoperite în fosta staţie de sortare de la Gogoşu a arătat că animalele nu provin de la o fermă din Mehedinţi, acestea fiind ridicate din hală pentru a fi distruse.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Adriana Ganea a declarat joi, că la locul unde au fost descoperite cadavrele au mers medici veterinari, poliţişti şi reprezentanţi ai DSVSA Mehedinţi, dar şi reprezentaţi ai Primăriei Gogoşu derulând o anchetă.

“Au indentificat existenta a 11 cadavre porci gasiti in canalul betonat din incinta fostei statii de betoane din localitatea Ostrovu Mare, Colonia PF2. Cadavrele erau relativ proaspete, aveau o greutate  individuala cuprinsa intre 30-50 kg, cu codotomie si urechi perforate (perforatia  asemanatoare cu cele produse de pinul  de la crotalie).Au fost preluate doua cadavre  si au fost examinate la data de 15.01.2014, la DSVSA Mehedinti, constatandu-se la necropsie leziuni congestive in pulmon si ficat, leziuni decubitale si se efectueaza in continuare  examen bacteriologic si virusologic.”, se arată într-un comunicat de presă remis joi de DSVSA Mehedinţi.

Tototdată, pe parcursul anchetei s-au verificat si exploatatiile comerciale din zona respectiva, S.C. STEGRAL SRL  si S.C FERMA MADALICIA SRL, constatandu-se ca cele 11 cadavre nu sunt din fermele respective. Reprezentanţii DSVSA Mehedinţi mai arată în comunicatul de presă că animalele ar putea proveni din alte ferme din afara judetului, acestea fiind aduse de diverse persoane neindentificate.

Cadavrele au fost ridicate din clădirea dezafectată a fostei staţii de sortare de o firma specilizată în distrugerea lor, cu care Primaria Gogosu are contract.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...