Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cai morți găsiți pe malul Siretului

Autor: Meat MIlkmarți, 7 ianuarie, 2014

În urma verificărilor efectuate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani la abatoarele din județ, s-a concluzionat că resturile provenind de la mai mulți cai, găsite pe malul râului Siret, în localitatea Fântânele, din județul Suceava, nu provin de la cai care au fost abatorizați în unități din Botoșani.

Controlul a fost demarat după ce autorităţile din Suceava au fost sesizate cu privire la oasele de cal aruncate la Fântânele, având suspiciuni că ele provin din Botoşani. Pe raza județului Botoșani au fost verificate cinci abatoare.

„Din verificările efectuate pe raza noastră de competență nu există indicii că acele resturi de animale ar proveni de la abatoare autorizate din județul Botoșani”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani.

Autoritatile sanitar-veterinare din Suceava si Botosani au intrat in alerta, dupa ce sute de oase de cal au fost descoperite pe malul raului Siret. Se pare ca resturile provin de la abatoare clandestine, care au functionat doar in preajma sarbatorilor de iarna. Mai grav este ca nu se stie in ce conditii au fost sacrificate animalele sau daca erau sanatoase.

Politia si Garda de Mediu au demarat o ancheta. Peste 400 de picioare de cai si cateva cranii au numarat reprezentantii autoritatilor. Alerta a fost data dupa ce localnici au vazut ramasitele si, ingroziti ca se vor imbolnavi, au sunat la politie. Inspectorii Garzii de Mediu au ajuns la concluzia ca resturile de animale au fost aruncate undeva pe malul drept al raului Siret, iar apa le-a luat de acolo si le-a imprastiat pe o jumatate de kilometru.

Oamenii cred ca resturile au fost aruncate de curand, pentru ca la inceputul lunii decembrie prin zona au circulat utilajele primariei, iar muncitorii le-ar fi observat. (stiri.botosani.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...