Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Calarasi – circulatia porcinelor in targurile de animale vii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pana in data de 1 noiembrie 2012, este interzisa comercializarea de porcine pe raza judetului Calarasi, anunta Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor locala, printr-o informare de presa citata de Agerpres.

Conform aceluiasi comunicat, semnat de directorul executiv al DSVSA Calarasi, Gheorghe Draganica, in perioada 16 mai – 31 octombrie 2012 pot fi comercializate animale din urmatoarele specii: ecvidee, bovine, ovine, caprine si pasari vii.

Comercializarea animalelor provenite din exploatatii nonprofesionale (gospodariile populatiei) este permisa numai in targurile de animale vii autorizate sanitar veterinar. Pe raza judetului Calarasi sunt autorizate sanitar veterinar 3 targuri de animale vii in localitatile: Calarasi, Budesti, Jegalia.

Targurile de animale vii sunt monitorizate de medicul veterinar de libera practica sub aspectul evaluarii starii de sanatate a animalelor prezentate la targ, cat si a documentelor insotitoare obligatorii: certificatul sanitar veterinar de sanatate, documentele de miscare, iar animalele obligatoriu identificate. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...