Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Calarasi – circulatia porcinelor in targurile de animale vii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pana in data de 1 noiembrie 2012, este interzisa comercializarea de porcine pe raza judetului Calarasi, anunta Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor locala, printr-o informare de presa citata de Agerpres.

Conform aceluiasi comunicat, semnat de directorul executiv al DSVSA Calarasi, Gheorghe Draganica, in perioada 16 mai – 31 octombrie 2012 pot fi comercializate animale din urmatoarele specii: ecvidee, bovine, ovine, caprine si pasari vii.

Comercializarea animalelor provenite din exploatatii nonprofesionale (gospodariile populatiei) este permisa numai in targurile de animale vii autorizate sanitar veterinar. Pe raza judetului Calarasi sunt autorizate sanitar veterinar 3 targuri de animale vii in localitatile: Calarasi, Budesti, Jegalia.

Targurile de animale vii sunt monitorizate de medicul veterinar de libera practica sub aspectul evaluarii starii de sanatate a animalelor prezentate la targ, cat si a documentelor insotitoare obligatorii: certificatul sanitar veterinar de sanatate, documentele de miscare, iar animalele obligatoriu identificate. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...