Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Calarasi – circulatia porcinelor in targurile de animale vii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pana in data de 1 noiembrie 2012, este interzisa comercializarea de porcine pe raza judetului Calarasi, anunta Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor locala, printr-o informare de presa citata de Agerpres.

Conform aceluiasi comunicat, semnat de directorul executiv al DSVSA Calarasi, Gheorghe Draganica, in perioada 16 mai – 31 octombrie 2012 pot fi comercializate animale din urmatoarele specii: ecvidee, bovine, ovine, caprine si pasari vii.

Comercializarea animalelor provenite din exploatatii nonprofesionale (gospodariile populatiei) este permisa numai in targurile de animale vii autorizate sanitar veterinar. Pe raza judetului Calarasi sunt autorizate sanitar veterinar 3 targuri de animale vii in localitatile: Calarasi, Budesti, Jegalia.

Targurile de animale vii sunt monitorizate de medicul veterinar de libera practica sub aspectul evaluarii starii de sanatate a animalelor prezentate la targ, cat si a documentelor insotitoare obligatorii: certificatul sanitar veterinar de sanatate, documentele de miscare, iar animalele obligatoriu identificate. (TS)

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...