Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Calarasi – exporturi masive de miei spre tarile arabe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Unul dintre cei mai importanti crescatori de pe piata ovinelor din judetul Calarasi declara pentru cotidianul Adevarul ca, pentru fermieri, este mult mai comod si profitabil sa vanda en-gros. Acesta invoca lipsa sprijinului din partea autoritatilor si prezenta masiva a speculantilor pe piata de profil.

Sunt motive pentru care mieii crescuti de acesta in comuna calaraseana Cuza-Voda au plecat spre Siria, Liban, Egipt, Iordania si Arabia Saudita, urmand ca urmatoarea comanda (300-400 de miei) sa fie transmisa integral unei societati libaneze din comuna Dragos-Voda.

Fermierul considera ca e mai comod si mai putin complicat sa procedeze astfel, decat sa mearga la piata cu marfa care, in aceste conditii, ii este achizitionata cu 11,5 lei/kilogram, in viu, cu 50 de bani mai mult decat anul trecut. Pe de alta parte, romanii care cumpara miei de la ferma din Cuza-Voda ii exporta spre Italia.

Parcursul comercial extern mai este motivat de compromiterea prin inghet a culturilor de cereale, 700 de hectare de rapita detinute de acest fermier iesind din iarna compromise, iar consumul de hrana hibernal pentru 1.500 de oi si capre a fost in valoare de 400.000 de lei. Este un motiv serios pentru care crescatorul de animale se gandeste sa renunte la aceasta activitate. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...