Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Calarasi – exporturi masive de miei spre tarile arabe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Unul dintre cei mai importanti crescatori de pe piata ovinelor din judetul Calarasi declara pentru cotidianul Adevarul ca, pentru fermieri, este mult mai comod si profitabil sa vanda en-gros. Acesta invoca lipsa sprijinului din partea autoritatilor si prezenta masiva a speculantilor pe piata de profil.

Sunt motive pentru care mieii crescuti de acesta in comuna calaraseana Cuza-Voda au plecat spre Siria, Liban, Egipt, Iordania si Arabia Saudita, urmand ca urmatoarea comanda (300-400 de miei) sa fie transmisa integral unei societati libaneze din comuna Dragos-Voda.

Fermierul considera ca e mai comod si mai putin complicat sa procedeze astfel, decat sa mearga la piata cu marfa care, in aceste conditii, ii este achizitionata cu 11,5 lei/kilogram, in viu, cu 50 de bani mai mult decat anul trecut. Pe de alta parte, romanii care cumpara miei de la ferma din Cuza-Voda ii exporta spre Italia.

Parcursul comercial extern mai este motivat de compromiterea prin inghet a culturilor de cereale, 700 de hectare de rapita detinute de acest fermier iesind din iarna compromise, iar consumul de hrana hibernal pentru 1.500 de oi si capre a fost in valoare de 400.000 de lei. Este un motiv serios pentru care crescatorul de animale se gandeste sa renunte la aceasta activitate. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...