Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

California interzice fabricarea si comercializarea de foie-gras

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de duminica, in statul american California a intrat in vigoare un embargou prin care se interzic producerea si comercializarea pateului de gasca, informeaza Bursa, citat de Recolta.eu.

Astfel, din toate meniurile restaurantelor, dar si din magazine, va lipsi cu desavarsire faimosul „foie gras”. Decizia a fost luata acum opt ani, pe motiv ca indoparea fortata a gastelor, pentru obtinerea unui ficat cat mai gras, e o metoda barbara, ce pune in pericol viata pasarilor.

Producatorii si comerciantii francezi sunt cei mai afectati.

Celebrul „foie gras” se obtine, de secole, prin aceeasi metoda: in gura gastelor se baga o palnie, prin care se toarna boabe de porumb, mai multe decat ar manca pasarea. Astfel, ficatul devine mult mai gras.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...