Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

California interzice fabricarea si comercializarea de foie-gras

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de duminica, in statul american California a intrat in vigoare un embargou prin care se interzic producerea si comercializarea pateului de gasca, informeaza Bursa, citat de Recolta.eu.

Astfel, din toate meniurile restaurantelor, dar si din magazine, va lipsi cu desavarsire faimosul „foie gras”. Decizia a fost luata acum opt ani, pe motiv ca indoparea fortata a gastelor, pentru obtinerea unui ficat cat mai gras, e o metoda barbara, ce pune in pericol viata pasarilor.

Producatorii si comerciantii francezi sunt cei mai afectati.

Celebrul „foie gras” se obtine, de secole, prin aceeasi metoda: in gura gastelor se baga o palnie, prin care se toarna boabe de porumb, mai multe decat ar manca pasarea. Astfel, ficatul devine mult mai gras.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...