Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

California interzice fabricarea si comercializarea de foie-gras

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de duminica, in statul american California a intrat in vigoare un embargou prin care se interzic producerea si comercializarea pateului de gasca, informeaza Bursa, citat de Recolta.eu.

Astfel, din toate meniurile restaurantelor, dar si din magazine, va lipsi cu desavarsire faimosul „foie gras”. Decizia a fost luata acum opt ani, pe motiv ca indoparea fortata a gastelor, pentru obtinerea unui ficat cat mai gras, e o metoda barbara, ce pune in pericol viata pasarilor.

Producatorii si comerciantii francezi sunt cei mai afectati.

Celebrul „foie gras” se obtine, de secole, prin aceeasi metoda: in gura gastelor se baga o palnie, prin care se toarna boabe de porumb, mai multe decat ar manca pasarea. Astfel, ficatul devine mult mai gras.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...