Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

California interzice fabricarea si comercializarea de foie-gras

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Incepand de duminica, in statul american California a intrat in vigoare un embargou prin care se interzic producerea si comercializarea pateului de gasca, informeaza Bursa, citat de Recolta.eu.

Astfel, din toate meniurile restaurantelor, dar si din magazine, va lipsi cu desavarsire faimosul „foie gras”. Decizia a fost luata acum opt ani, pe motiv ca indoparea fortata a gastelor, pentru obtinerea unui ficat cat mai gras, e o metoda barbara, ce pune in pericol viata pasarilor.

Producatorii si comerciantii francezi sunt cei mai afectati.

Celebrul „foie gras” se obtine, de secole, prin aceeasi metoda: in gura gastelor se baga o palnie, prin care se toarna boabe de porumb, mai multe decat ar manca pasarea. Astfel, ficatul devine mult mai gras.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...