Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Calul pare că muge și în retail-ul din București. Delia Nica tace!

Autor: Ilie Stoianvineri, 15 martie, 2013

O cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într-un hypermarket din Bucureşti, a anunţat, joi, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimenelor (ANSVSA) au precizat că joi, prin Sistemul Rapid de Alertă, a fost transmisă această suspiciune de fraudă, constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

Din lotul respectiv au fost prelevate probe de către inspectorii sanitari veterinari, rezultatul analizelor urmând să fie făcut public în aproximativ o săptămână.

Contactaţi de gândul, reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România nu au dorit să ofere detalii suplimentare. „Atât timp cât sunt doar nişte suspiciuni, nu vom face nici un comentariu”, a declarat pentru gândul Delia Nica, director executiv AMRCR.

Depistarea cărnii de cal în anumite produse ce ar fi trebuit să conţină vită a generat anul acesta un scandal european de proporţii, care nu a ocolit România, ca urmare a unor suspiciuni legate de provenienţa materiei prime. (Mai multe, pe www.gandul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...