Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campania cadastrului rural va începe în toamnă

Autor: Meat MIlkvineri, 16 mai, 2014

Elaborarea cadastrului rural va începe în toamna acestui an şi dacă va exista voinţă politică cred că vom avea cadastru în 2-3 ani, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

‘În toamna acestui an va începe elaborarea cadastrului rural, nu vorbesc de cel general, ci de cadastrul care ne interesează pe noi. Eu cred că va exista voinţă politică astfel încât în 2-3 ani să avem în sfârşit cadastru. Acesta este un element care ne-a împiedicat în procesul de comasare. Am insistat pe cadastru pentru că se vorbea ca din fondurile regionale sau de coeziune să alocăm 1,5 -2 miliarde de euro, însă evaluările arată că avem nevoie de o sumă mult mai mică, de circa 500 de milioane de euro’, a spus Daniel Constantin.

Acesta a subliniat că problema cadastrului nu este administrată de Ministerul Agriculturii ci de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu toate că ‘ar fi normal să o administrăm noi’.

‘Cadastrul nu este o problemă pe care să o administrez, deşi cred că ar fi normal să o administrăm noi. Ea este la un alt minister, dar acest lucru contează mai puţin’, a spus Constantin.

Daniel Constantin a anunţat că a primit joi confirmarea că MADR va gestiona măsura 322 de infrastructură ‘de la cap la coadă’, în condiţiile în care de implementarea acestei măsuri se ocupa MDRAP. ‘Am primit informaţii că şi în continuare măsura 322 va fi gestionată de la cap la coadă de MADR şi nu de Ministerul Dezvoltării Regionale prin acel mecanism intermediar. Aveam o colaborare bună, dar în egală măsură, atâta timp cat autoritatea este în curtea noastră şi implementarea ar trebui să fie acolo’, a mai arătat ministrul Agriculturii.

LAPAR a organizat, joi, la Bucureşti, Conferinţa Naţională a Agricultorilor, unde au fost prezenţi peste 750 de participanţi din toate zonele ţării – membri reprezentativi ai LAPAR, dar şi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...