Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Campania de vaccinare anti-antrax a fost declanșată

Autor: Meat MIlkluni, 5 mai, 2014

Toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele care au împlinit o lună de viaţă trebuievaccinate împotriva antraxului începând cu 1 mai.Campania de vaccinări anti-antrax se desfăşoară pe întreg teritoriul României, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat, costurile fiind suportate din bugetul de stat, în cadrul Programului Strategic.

Proprietarii de animale din speciile menţionate sunt obligaţi prin lege să permită accesul medicilor veterinari în gospodării pentru a efectua vaccinarea, informează Agroinfo.

Perioada medie de incubaţie pentru antrax este de până la şapte zile, dar poate dura 60 de zile sau mai mult până la apariţia simptomatologiei. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...