Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campania nationala de informare privind pesta porcina clasica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

ANSVSA a anuntat ca au fost centralizate primele date privind campana de informare la nivel national, privind pesta porcina clasica, demarata de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Specialisti din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au participat la aceasta actiune, prin difuzarea de materiale informative si prin organizarea deintalniri cu detinatorii de animale, reprezentanti ai asociatiilor de crescatori de porci si asociatii ale vanatorilor si pescarilor. Conform datelor primite din teritoriu, au fost organizate la nivel national un numar de 1.273 deintalniri, in 1.164 de localitati, la care au participat 23.029 de persoane.

Stoparea, anul trecut, a vaccinarii impotriva pestei porcine clasice la noiin tara a fost o decizie importanta, pentru ca Romania poate solicita Comisiei Europene obtinerea statutului de zona libera de pesta porcina clasicain cazulin care sase luni dupa eliminarea ultimului animal vaccinat, nu mai este diagnosticat nici un caz de pesta porcina clasica.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...