Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campania ”Taie TVA la carne!”, la Meat & Milk 2014

Autor: Meat MIlkmiercuri, 18 iunie, 2014

Ședința generală a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014, din dimineața de 12 iunie, a prilejuit domnului Alex Jurconi să pledeze încă o dată pentru diminuarea cotei de TVA la carne.

dc

De această dată, pledoaria sa a putut fi făcută chiar în fața domnului Daniel Constantin, Vicepremier și Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și a europarlamentarului Laurențiu Rebega, aceia care au fost prezenți în calitate de invitați speciali la lucrările evenimentului.

În cadrul momentului său, Alex Jurconi a proiectat două filme de animație care au rezumat argumentele de necontestat în favoarea reducerii, de la 24, la 5 % a acestei taxe: relansarea activității din sectorul de carne, ba chiar, salvarea acestuia de la un aproape iminent colaps, creșterea consumului de carne și produse din carne, diminuarea drastică a evaziunii și a pieței negre. Reacția asistenței foarte numeroase a fost pe măsură, subliniind cu aplauze cele două proiecții, dar și poziția asociațiilor Pro Agro, ARC și APRCP, sintetizată de capania comună.

Răspunzând apelului făcut de reprezentanții sectorului în dialogul care a urmat momentului susținut de Alex Jurconi, Daniel Constantin a declarat că susține total această inițiativă, urmând ca, după analizele de rigoare și după impunerea reducerii TVA-ului la legume-fructe și lapte, să promoveze și reducerea cotei de TVA la carne, sperând că va avea susținerea guvernului.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...