Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campania ”Taie TVA la carne”: Scrisoare Deschisă către organismele financiare internaționale

Autor: Meat MIlkjoi, 22 mai, 2014

Federația Pro Agro va trimite către Fondul Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, o Scrisoare deschisă în care vor fi prezentate argumentele pentru care este solicitată reducerea TVA-ului la carne și produse din carne, de la 24, la 5 %.

Prin intermediul scrisorii, reprezentanţii celor mai importante asociaţii din industria cărnii din România, vor să atragă atenţia asupra situaţiei dificile în care se află producătorii şi procesatorii de carne.

Lecturarea scrisorii a fost efectuată de domnul Alex Jurconi, Președinte Pro Agro, în cadrul unei întâniri cu presa, documentul fiind semnat de președinții asociațiilor profesionale care susțin campania ”Taie TVA la carne”. Completând, Alex Jurconi a declarat că de acum s-a intrat într-o nouă etapă a campaniei, centrată pe sensibilizarea autorităților românești și a finanțatorilor internaționali, inclusiv a Comisiei Europene, cu privire la necesitatea stringentă de reducere a TVA la carne.

Ca noutate, domnul Jurconi a informat despre colaborarea cu Asociația Transportatorilor Români pentru elaborarea unui sistem de supraveghere a transporturilor, mai ales a celor de carne, sistem care ar urma să fie centralizat la Ministerul finanțelor, și care să contribuie determinant la stoparea avacerilor la negru cu produse din carne sau carne-materie primă.

Reducerea TVA la carne și la preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România, de aceea campania TAIE TVA este susținută de Federația Națională PRO AGRO împreună cu Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), în colaborare cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Menționăm că Pro Agro, ARC și APCPR sunt Partenere ale Expo-Conferinței Internaționale ”Meat & Milk 2014” care se va desfășura la Hotel Hilton din Sibiu, în zilele de 11 și 12 iunie a.c. Mai mult decât atât, Pro Agro își va marca participarea printr-un moment special, din șirul de acțiuni ale campaniei ”Taie TVA la carne!” Vom reveni cu amănunte.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...