Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campania ue „zero toleranta” impotriva pescuitului ilicit se inaspreste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noul sistem al UE pentru controlul pescuitului a devenit complet operational, ceea ce va face mult mai dificila pentru pescari eludarea reglementarilor privind pescuitul ilegal, se arata intr- un comunicat al CE.

Adoptarea de reguli detaliate privind modul de desfasurare a controalelor de-a lungul intregului lant comercial din plasa in farfurie, permite UE sa se rupa de trecut si sa puna bazele unei veritabile traditii de respectare a reglementarilor, in scopul de a stavili pescuitul excesiv si de a facilita o dezvoltare cu adevarat durabila a pescuitului in UE. Noul sistem asigura trasabilitatea de-a lungul intregului lant, din momentul capturarii pestelui si pana in momentul in care acesta ajunge la consumator. Autoritatile statelor membre pot surprinde neregulile in orice punct al lantului comercial si pot identifica persoanele care s-au facut vinovate de aceste nereguli. Inspectiile vor fi efectuate in acelasi mod pe intregul teritoriu european. Colectarea si controlul incrucisat al datelor se realizeaza electronic. Iar odata ce produsul a ajuns in magazine, consumatorul are garantia ca pestele a fost pescuit in mod legal. Atunci cand o persoana incalca legea, acea persoana risca aceleasi sanctiuni grave, indiferent de locul unde se afla si de nationalitate. Daca persoana respectiva este prinsa in mod repetat pescuind ilicit, aceasta va sfarsi prin a-si pierde licenta, ca urmare a instituirii unui nou sistem de puncte.

Daca nu suntem capabili sa asiguram aplicarea propriilor noastre reguli, subminam credibilitatea intregii politici comune in domeniul pescuitului, oricat de solida ar fi aceasta. Dispunem acum de un sistem complex de control si implementare si ma astept ca regulile UE privind pescuitul sa fie respectate cu mai multa strictete de acum inainte. Nu mai putem permite nici macar unei minoritati nesemnificative a pescarilor sa ignore aceste reguli fara sa suporte consecintele. Acest lucru nu este doar injust, ci submineaza si eforturile de conservare; perturba pietele prin concurenta neloiala; ii penalizeaza pe acei pescari care respecta legea si paralizeaza procesul circular de respectare a regulilor; si, cel mai important, decimeaza stocurile de peste, a afirmat Comisarul pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki.

Noul regulament prezinta in detaliu mecanismele care pot fi utilizate de Comisie pentru a asigura respectarea normelor de catre statele membre: atributii extinse in ceea ce priveste verificarea, inspectii si auditari independente, anchete administrative, suspendarea sau retragerea fondurilor UE, precum si reducerea cotelor si a efortului de pescuit in situatia in care sistemul de control al unui stat membru pare a fi ineficace.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...