Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Campanie de depistare a bolilor la cabaline

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cotidianul Informatia de Severin a facut cunoscut ca, in urma unei actiuni medicilor veterinari de libera practica, s-a finalizat campania de recoltare de sange prelevat de la cabalinele microcipate in judetul Mehedinti.

Actiunea a urmarit depistarea unor boli virale care sunt prezente la acest tip de animale. Probele de sange de la cai au fost duse pentru control in laboratorul sanitar-veterinar Mehedinti.

La finalul lunii aprilie me-dicii veterinari de libera practica, in colaborare cu reprezentantii Oficiului pen-tru ameliorare si reproductie in zoo-tehnie (OARZ) Mehedinti, au incheiat o campanie derulata la nivel national pentru depis-ta-rea eventualelor boli la ca-ba-li-ne, in special in vederea de-pis-ta-rii anemiei infectioase ecvine.

Actiunile medicilor vete-ri-nari de libera practica s-au des-fa-surat in special in mediul ru-ral, acolo unde numarul pose-so-rilor de cabaline este foarte mare. Campania a fa-cut parte dintr-un program ini-tiat la nivel national, costurile serurilor si ale manoperei fiind suportate de stat.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...