Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campanie de depistare a bolilor la cabaline

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cotidianul Informatia de Severin a facut cunoscut ca, in urma unei actiuni medicilor veterinari de libera practica, s-a finalizat campania de recoltare de sange prelevat de la cabalinele microcipate in judetul Mehedinti.

Actiunea a urmarit depistarea unor boli virale care sunt prezente la acest tip de animale. Probele de sange de la cai au fost duse pentru control in laboratorul sanitar-veterinar Mehedinti.

La finalul lunii aprilie me-dicii veterinari de libera practica, in colaborare cu reprezentantii Oficiului pen-tru ameliorare si reproductie in zoo-tehnie (OARZ) Mehedinti, au incheiat o campanie derulata la nivel national pentru depis-ta-rea eventualelor boli la ca-ba-li-ne, in special in vederea de-pis-ta-rii anemiei infectioase ecvine.

Actiunile medicilor vete-ri-nari de libera practica s-au des-fa-surat in special in mediul ru-ral, acolo unde numarul pose-so-rilor de cabaline este foarte mare. Campania a fa-cut parte dintr-un program ini-tiat la nivel national, costurile serurilor si ale manoperei fiind suportate de stat.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...