Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campanie de depistare a bolilor la cabaline

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cotidianul Informatia de Severin a facut cunoscut ca, in urma unei actiuni medicilor veterinari de libera practica, s-a finalizat campania de recoltare de sange prelevat de la cabalinele microcipate in judetul Mehedinti.

Actiunea a urmarit depistarea unor boli virale care sunt prezente la acest tip de animale. Probele de sange de la cai au fost duse pentru control in laboratorul sanitar-veterinar Mehedinti.

La finalul lunii aprilie me-dicii veterinari de libera practica, in colaborare cu reprezentantii Oficiului pen-tru ameliorare si reproductie in zoo-tehnie (OARZ) Mehedinti, au incheiat o campanie derulata la nivel national pentru depis-ta-rea eventualelor boli la ca-ba-li-ne, in special in vederea de-pis-ta-rii anemiei infectioase ecvine.

Actiunile medicilor vete-ri-nari de libera practica s-au des-fa-surat in special in mediul ru-ral, acolo unde numarul pose-so-rilor de cabaline este foarte mare. Campania a fa-cut parte dintr-un program ini-tiat la nivel national, costurile serurilor si ale manoperei fiind suportate de stat.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...