Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Campanie de vaccinare a animalelor, in neamt

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Evenimentul de Moldova) Medicii veterinari din Neamt, au desfasurat, incepand din luna aprilie, mai multe actiuni, conform programului strategic de supraveghere si control al bolilor la animale.

Potrivit conducerii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt, pana in prezent, a fost realizata imunizarea anticarbunoasa a 30.120 de bovine.

Imunizarea activa a animalelor este unul dintre cei mai importanti factori din ansamblul masurilor profilactice ale antraxului, astfel vaccinarea previne imbolnavirea animalelor si aparitia de cazuri noi.

Antraxul este raspandit aproape in toate tarile lumii cu o frecventa dependenta de clima, in zonele reci raspandirea fiind mai redusa. Este o boala mortala in majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputandu-se valorifica nimic, dat fiind rezistenta deosebita a sporilor si transmisibilitatea lor la om.

Sursele de infectie sunt constituite de la animalele bolnave, cadavrele, precum si solul si apa contaminate de acestea. Perioada de incubatie variaza de la 5 la 8 zile, a precizat dr. Constantin Lipan, director executiv adjunct al DSVSA Neamt.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...