Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campanie de vaccinare a animalelor, in neamt

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Evenimentul de Moldova) Medicii veterinari din Neamt, au desfasurat, incepand din luna aprilie, mai multe actiuni, conform programului strategic de supraveghere si control al bolilor la animale.

Potrivit conducerii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt, pana in prezent, a fost realizata imunizarea anticarbunoasa a 30.120 de bovine.

Imunizarea activa a animalelor este unul dintre cei mai importanti factori din ansamblul masurilor profilactice ale antraxului, astfel vaccinarea previne imbolnavirea animalelor si aparitia de cazuri noi.

Antraxul este raspandit aproape in toate tarile lumii cu o frecventa dependenta de clima, in zonele reci raspandirea fiind mai redusa. Este o boala mortala in majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputandu-se valorifica nimic, dat fiind rezistenta deosebita a sporilor si transmisibilitatea lor la om.

Sursele de infectie sunt constituite de la animalele bolnave, cadavrele, precum si solul si apa contaminate de acestea. Perioada de incubatie variaza de la 5 la 8 zile, a precizat dr. Constantin Lipan, director executiv adjunct al DSVSA Neamt.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...