Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campanie de vaccinare a animalelor, in neamt

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Evenimentul de Moldova) Medicii veterinari din Neamt, au desfasurat, incepand din luna aprilie, mai multe actiuni, conform programului strategic de supraveghere si control al bolilor la animale.

Potrivit conducerii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt, pana in prezent, a fost realizata imunizarea anticarbunoasa a 30.120 de bovine.

Imunizarea activa a animalelor este unul dintre cei mai importanti factori din ansamblul masurilor profilactice ale antraxului, astfel vaccinarea previne imbolnavirea animalelor si aparitia de cazuri noi.

Antraxul este raspandit aproape in toate tarile lumii cu o frecventa dependenta de clima, in zonele reci raspandirea fiind mai redusa. Este o boala mortala in majoritatea cazurilor, de la animalele bolnave neputandu-se valorifica nimic, dat fiind rezistenta deosebita a sporilor si transmisibilitatea lor la om.

Sursele de infectie sunt constituite de la animalele bolnave, cadavrele, precum si solul si apa contaminate de acestea. Perioada de incubatie variaza de la 5 la 8 zile, a precizat dr. Constantin Lipan, director executiv adjunct al DSVSA Neamt.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...