Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campofrio vrea sa-si mareasca participatia din caroli foods

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Campofrio va plati 12,3 milioane de euro, pe langa cedarea actiunilor subsidiarei romanesti Tabco Campofrio, pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale grupului spaniol si ale Caroli. Cele doua companii au anuntat, la inceputul lunii martie, ca au incheiat un acord de fuziune a operatiunilor, in forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din Romania, cu o cifra de afaceri de 120 milioane euro si o cota de 16% din piata de profil.

Intr-o notificare transmisa Comisiei de Valori Mobiliare de la Madrid, Campofrio mentioneaza insa si cat a platit, pe langa actiunile Tabco Campofrio, pentru a-si asigura o participatie de 49% la noua companie. Campofrio va detine 49% din grupul rezultat in schimbul unei contributii constand in actiunile subsidiarei romanesti Tabco Campofrio si al unei plati cash de 12,3 milioane euro, conditionata de ajustari finale de pret, se arata in anunt.
Romania va ramane principala piata de desfacere, dar noul joint-venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est. Noul grup va avea un Consiliu Director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, in prezent director general al Caroli Foods, va deveni CEO al noului joint-venture.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...