Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Campofrio vrea sa-si mareasca participatia din caroli foods

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Campofrio va plati 12,3 milioane de euro, pe langa cedarea actiunilor subsidiarei romanesti Tabco Campofrio, pentru a detine 49% din capitalul Caroli Foods Group, compania creata prin fuzionarea operatiunilor din Romania ale grupului spaniol si ale Caroli. Cele doua companii au anuntat, la inceputul lunii martie, ca au incheiat un acord de fuziune a operatiunilor, in forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din Romania, cu o cifra de afaceri de 120 milioane euro si o cota de 16% din piata de profil.

Intr-o notificare transmisa Comisiei de Valori Mobiliare de la Madrid, Campofrio mentioneaza insa si cat a platit, pe langa actiunile Tabco Campofrio, pentru a-si asigura o participatie de 49% la noua companie. Campofrio va detine 49% din grupul rezultat in schimbul unei contributii constand in actiunile subsidiarei romanesti Tabco Campofrio si al unei plati cash de 12,3 milioane euro, conditionata de ajustari finale de pret, se arata in anunt.
Romania va ramane principala piata de desfacere, dar noul joint-venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est. Noul grup va avea un Consiliu Director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, in prezent director general al Caroli Foods, va deveni CEO al noului joint-venture.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...