Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Canada: guvernul permite dezvoltarea porcilor modificati genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Mediului din Canada a dat aprobarea cercetatorilor canadieni sa dezvolte Enviropig, porci modificati genetic, intr-o unitate de cercetare controlata, scrie presa internationala.

Modificarea genetica permite Enviropig sa produca phytaza, care desface fosforul, in glandele sale salivare. Ca rezultat, urina si fecalele excretate de Enviropig au doar 35% din continutul de fosfor al dejectiilor produse de porcii traditionali.

Obiectivul cercetatorilor este de a reduce poluarea din productia porcina, dar ei trebuie sa adune date timp de mai multi ani inainte ca guvernele din Canada sau SUA sa ia in considerare aprobarea porcilor Enviropig pentru consum uman.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...