Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Canada: guvernul permite dezvoltarea porcilor modificati genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Mediului din Canada a dat aprobarea cercetatorilor canadieni sa dezvolte Enviropig, porci modificati genetic, intr-o unitate de cercetare controlata, scrie presa internationala.

Modificarea genetica permite Enviropig sa produca phytaza, care desface fosforul, in glandele sale salivare. Ca rezultat, urina si fecalele excretate de Enviropig au doar 35% din continutul de fosfor al dejectiilor produse de porcii traditionali.

Obiectivul cercetatorilor este de a reduce poluarea din productia porcina, dar ei trebuie sa adune date timp de mai multi ani inainte ca guvernele din Canada sau SUA sa ia in considerare aprobarea porcilor Enviropig pentru consum uman.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...