Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Canada: guvernul permite dezvoltarea porcilor modificati genetic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Mediului din Canada a dat aprobarea cercetatorilor canadieni sa dezvolte Enviropig, porci modificati genetic, intr-o unitate de cercetare controlata, scrie presa internationala.

Modificarea genetica permite Enviropig sa produca phytaza, care desface fosforul, in glandele sale salivare. Ca rezultat, urina si fecalele excretate de Enviropig au doar 35% din continutul de fosfor al dejectiilor produse de porcii traditionali.

Obiectivul cercetatorilor este de a reduce poluarea din productia porcina, dar ei trebuie sa adune date timp de mai multi ani inainte ca guvernele din Canada sau SUA sa ia in considerare aprobarea porcilor Enviropig pentru consum uman.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...