Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Canada încurajează imigrația specialiștilor în procesarea cărnii

Autor: meatmilkmiercuri, 10 aprilie, 2019

Consiliul Canadian al Cărnii (CMC) a salutat miscarea Guvernului de la Otawa care a introdus un program pilot de imigrare de trei ani, pentru a sprijini imigrația specialiștilor și muncitorilor non-sezonieri, cu norma intreaga și care sa includa o cale catre rezidenta permanenta, pentru a fi angajați de companiile de procesare a cărnii.

 

CMC a declarat că a susținut necesitatea unui astfel de program care să ajute sectorul să se ocupe de „lipsa critică și cronică” de angajați în industria cărnii și să rezolve problemele cu programul actual al lucrătorilor străini temporari (TFW).

 

„Acest pilot este vital pentru sectorul nostru. Membrii noștri oferă locuri de muncă permanente pe tot parcursul anului. Nu există nimic temporar în ceea ce privește cerințele privind forța de muncă pentru prelucrarea cărnii „, a declarat Chris White, președintele CMC.

 

„În prezent avem peste 1.700 de locuri de muncă vacante, cu 900 de măcelari care doresc salariați cu reședință permanentă. Acest program pilot de imigrare va oferi o cale de rezidență pentru măcelari și specialiști în toate provinciile”.

 

În timp ce detaliile pilotului nu au fost anunțate, CMC a declarat că a cerut 2750 de locuri de imigrare,  timp de trei ani, deoarece prelucrarea cărnii canadiene trebuie să rămână competitivă.

 

„Procesoarii de carne canadieni trebuie să fie competitivi, pe o piață globală unde brandul Canadei are o mare cerere” , a spus White. „Canada semnează acorduri comerciale și, pentru a ne satisface noile oportunități de export, avem nevoie de mai mulți măcelari și specialiști. Aceste slujbe de merg mai întâi la canadieni. În cazul în care canadienii nu se angajează, mai avem nevoie de muncitori pentru a procesa carnea pentru consumatorii canadieni și pentru clienții noștri din străinătate”.

 

Anul trecut, raportul privind strategia economică agri-alimentară din Industria Canada a evidențiat nevoia de a aborda deficitul de forță de muncă cu care se confruntă acest sector și de a moderniza programele Canadei privind imigrația și situația lucrătorilor străini temporari, notează Global Meat News.

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de...

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al...