Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Canada: porcul modificat genetic face un pas inainte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Enviropig, porcul canadian modificat genetic pentru a reduce emisiile daunatoare mediului, a primit aprobarea organismelor regulatorii de mediu canadiene pentru a fi produs pentru cercetare in conditii stricte de securitate si control, ceea ce inseamna ca nu este toxic pentru mediu, insa va mai dura, probabil, o vreme indelungata pana va fi aprobat pentru crestere in ferme comerciale, avand drept destinatie finala consumul uman, scrie revista Ferma. Provenit dintr-o linie Yorkshire, Enviropig a fost creat de cercetatorii de la Universitatea din Guelph si detine o gena care ii permite sa digere mai eficient fosforul din furaje, reducand, astfel, cu 60% continutul de fosfor din dejectiile porcine.

Creatorii sai sustin ca este un porc obisnuit in toate privintele cu exceptia uneia, si anume aceea ca saliva sa poate produce enzime care digera fosforul din porumb, orz si soia, principalele furaje pentru porcinele din fermele comerciale, iar cresterea sa ar reduce costurile fermierilor, care, in prezent, sunt nevoiti sa adauge suplimente furajere in hrana suinelor.

Primul Enviropig a fost creat in 1999, fiind urmat de alti 30 care au demonstrat ca sunt la fel de sanatosi ca porcii din rasele conventionale si ca gena se transmite de la o generatie la alta fara defecte. Cu toate acestea, nici un partener comercial nu s-a aratat pana acum interesat de un contract ferm pentru producerea si exploatarea pe scara larga, principalul motiv fiind dificultatea obtinerii aprobarii pentru consumul uman, aprobare pe care Universitatea o asteapta de mai bine de un an din partea Health Canada, departamentul responsabil de sanatatea populatiei si de si mai mult timp din partea Administratiei de Control al Alimentelor si Medicamentelor (FDA) din SUA.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...