Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Când nemernicia n-are limite

Autor: Ilie Stoianluni, 16 octombrie, 2017

În dimineața zilei de luni, ca de altfel în fiecare dimineață, făcui revista presei, vorba aia, să văd ce mai scrie la gazetă. Nu deschid bine prima pagină a site-ului Evenimentul zilei și dau de următorul titlu și de următorul text:

 

”Alertă NAȚIONALĂ! Avertisment CRUNT după DESCOPERIRILE din SUPERMARKETURI

 

Specialiștii lansează un avertisment puternic după ce s-au analizat mai multe probe din puii care se află în supermarketuri. Conform experților, consumul acestora poate cauza cistita, 38% din probele prelevate fiind depistate cu E.coli. Tulpinile de bacterii care cauzează infecții ale tractului urinar se regăsesc, îndeosebi în supermarketuri. Acestea declanșează infecția urinară. Bacteriile din carne afectează vezica urinară și rinichii. Infecțiile vezicii urinare se manifestă prin durere la urinare, nevoia de urinare mai des, stare generală de oboseală, frisoane, senzație de rău, confuzie. Au fost prelevate probe de la 200 de produse de carne de pui din magazine și 38% din probe erau contaminate cu E.coli, anunță RomaniaTV.net.”

(Pentru conformitate: http://evz.ro/supermarket-avertisment-descoperire.html)

 

Dau click pe site-ul RTV să caut articolul cu pricina, canci! Dau să găsesc alte referințe dar nu găsesc nimic, în afară de știrea cu titlul de mai sus reluată pe toate site-urile presei generaliste exact cum v-am redat-o mai sus.

 

Acum, puțină analiză pe text:

 

Deci, avem o ”alertă națională” că, vorba aia, trebuie îngrozit cititorul. Dobitocul trebuie să dea click pe știre, ca să crească numărul de vizitatori. Și, nu doar că dă, dar, vă spun eu, mai și crede, că de-aia e dobitoc. Dar, cine a declanșat alerta națională, că și asta se face într-un fel! Așadar, cine? ANSVSA-ul? ANPC-ul? Sau amărâtul de Cristi Buș, redactorul Evz care semnează articolul ori șeful de secție care i-o fi modificat titlul ca să fie mai ”penetrant”? Apoi: În știre ni se spune: ”specialiștii…”. Care specialiști? Nimic. Apoi: S-au găsit nenorociri în carnea de pasăre din hipermarket-uri. Care hipermarket-uri? Nimic. ”Conform experților”… Care experți, cine sunt, cum îi cheamă, ce instituții reprezintă? Nimic. ”E.Coli”. Unde? Nimic. ”Au fost prelevate 200 de probe”. De unde? În baza a ce? În cadrul cărei acțiuni? ”Cistită”. Ei bine, aici e lucrătură fină, că asta e pentru gospodine. Ele fac cumpărăturile și ele trebuie speriate și influențate negativ, dar bine că nu e vorba de candida, sculament sau Doamne iartă-mă!, vreun sifilis, vreo SIDA! Însă, altceva, nume, surse, instituții, nimic, nimic, nimic, dezinformare totală, nemernicie totală, lichelism jurnalistic pur.

 

Stau încă o dată și mă întreb ce fel de oameni lucrează în redacțiile astea. Cine îi angajează și cine îi plătește? Cu ce bani se susțin publicațiile și televiziunile-astea?

 

Dar mai sunt întrebări: Unde e UNCPR-ul, să ia atitudine? ANPC-ul de ce nu vine cu nicio precizare? Dar ANSVSA-ul de ce tace, pentru că, iată, măgăria de știre e preluată de toată lumea. Restul organizațiilor profesionale de ce tac? Vedeți dumneavoastră, mediocritatea ne-a copleșit în așa măsură încât, pe noi, ăștia care mai gândim și care încă ne mai comportăm normal, aproape că ne-a anihilat. Însă, tot mai am o întrebare:

 

Cum dracului poți să-ți faci publicitate în astfel de medii infecte, știind bine că într-o zi, două, ziarul x sau televiziunea y vor scuipa pe produsul tău, pe munca ta, pe viața ta!?

Semne rele anul are
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 8 ianuarie 2018

2018 a început ca și când nu am fi intrat în zodia Capricornului, ci în cea a Căpcăunului iar, dacă nu a lui, oricum, într-o zodie nefastă. Prima veste rea, venită dinspre INSSE, e aceea că, în continuare, importăm mai multe produse agro-alimentare, decât exportăm. Nu e bine deloc și, cu toate că domnul ministru Petre Daea s-a...

Să ne vedem sănătoși, inclusiv la emisiunea Meat.Milk., și în 2018!
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 18 decembrie 2017

Deși prin unele părți ale țării a nins, 2017 se termină într-o ceață cum nu a mai fost. Temerile pentru viitor sunt mai mari ca oricând. Lucruri ciudate se întâmplă în lume și în țară și totul parcă băltește într-o incertitudine mai mare ca pătura de nori care stă de-asupra țării.   Rememorând, 2017 a fost...