Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Când nemernicia n-are limite

Autor: Ilie Stoianluni, 16 octombrie, 2017

În dimineața zilei de luni, ca de altfel în fiecare dimineață, făcui revista presei, vorba aia, să văd ce mai scrie la gazetă. Nu deschid bine prima pagină a site-ului Evenimentul zilei și dau de următorul titlu și de următorul text:

 

”Alertă NAȚIONALĂ! Avertisment CRUNT după DESCOPERIRILE din SUPERMARKETURI

 

Specialiștii lansează un avertisment puternic după ce s-au analizat mai multe probe din puii care se află în supermarketuri. Conform experților, consumul acestora poate cauza cistita, 38% din probele prelevate fiind depistate cu E.coli. Tulpinile de bacterii care cauzează infecții ale tractului urinar se regăsesc, îndeosebi în supermarketuri. Acestea declanșează infecția urinară. Bacteriile din carne afectează vezica urinară și rinichii. Infecțiile vezicii urinare se manifestă prin durere la urinare, nevoia de urinare mai des, stare generală de oboseală, frisoane, senzație de rău, confuzie. Au fost prelevate probe de la 200 de produse de carne de pui din magazine și 38% din probe erau contaminate cu E.coli, anunță RomaniaTV.net.”

(Pentru conformitate: http://evz.ro/supermarket-avertisment-descoperire.html)

 

Dau click pe site-ul RTV să caut articolul cu pricina, canci! Dau să găsesc alte referințe dar nu găsesc nimic, în afară de știrea cu titlul de mai sus reluată pe toate site-urile presei generaliste exact cum v-am redat-o mai sus.

 

Acum, puțină analiză pe text:

 

Deci, avem o ”alertă națională” că, vorba aia, trebuie îngrozit cititorul. Dobitocul trebuie să dea click pe știre, ca să crească numărul de vizitatori. Și, nu doar că dă, dar, vă spun eu, mai și crede, că de-aia e dobitoc. Dar, cine a declanșat alerta națională, că și asta se face într-un fel! Așadar, cine? ANSVSA-ul? ANPC-ul? Sau amărâtul de Cristi Buș, redactorul Evz care semnează articolul ori șeful de secție care i-o fi modificat titlul ca să fie mai ”penetrant”? Apoi: În știre ni se spune: ”specialiștii…”. Care specialiști? Nimic. Apoi: S-au găsit nenorociri în carnea de pasăre din hipermarket-uri. Care hipermarket-uri? Nimic. ”Conform experților”… Care experți, cine sunt, cum îi cheamă, ce instituții reprezintă? Nimic. ”E.Coli”. Unde? Nimic. ”Au fost prelevate 200 de probe”. De unde? În baza a ce? În cadrul cărei acțiuni? ”Cistită”. Ei bine, aici e lucrătură fină, că asta e pentru gospodine. Ele fac cumpărăturile și ele trebuie speriate și influențate negativ, dar bine că nu e vorba de candida, sculament sau Doamne iartă-mă!, vreun sifilis, vreo SIDA! Însă, altceva, nume, surse, instituții, nimic, nimic, nimic, dezinformare totală, nemernicie totală, lichelism jurnalistic pur.

 

Stau încă o dată și mă întreb ce fel de oameni lucrează în redacțiile astea. Cine îi angajează și cine îi plătește? Cu ce bani se susțin publicațiile și televiziunile-astea?

 

Dar mai sunt întrebări: Unde e UNCPR-ul, să ia atitudine? ANPC-ul de ce nu vine cu nicio precizare? Dar ANSVSA-ul de ce tace, pentru că, iată, măgăria de știre e preluată de toată lumea. Restul organizațiilor profesionale de ce tac? Vedeți dumneavoastră, mediocritatea ne-a copleșit în așa măsură încât, pe noi, ăștia care mai gândim și care încă ne mai comportăm normal, aproape că ne-a anihilat. Însă, tot mai am o întrebare:

 

Cum dracului poți să-ți faci publicitate în astfel de medii infecte, știind bine că într-o zi, două, ziarul x sau televiziunea y vor scuipa pe produsul tău, pe munca ta, pe viața ta!?

Viitor? Care viitor!?
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 28 februarie 2018

Săptămâna trecută, în Minutul editorial din finalul emisiunii Meat Milk, vorbeam, din nou, despre lipsa proiectelor, exemplificând cu o imagine de pe site-ul Rabobank, aceea în care, în dreptul României, menționa că...”nu e niciun proiect”.   Știm asta cu toții. La nivel de țară, suntem în bătaia vântului. România...

Proști și săraci
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 7 februarie 2018

În ziua de 31 ianuarie, Președintele Emmanuel Macron anunța Programul de Suveranitate Agro-alimentară a Franței, cu termen de finalizare în 2020. Exact în aceeași zi, Ministerul Agriculturii din România ne anunța că glorioasa campanie ”Alege oaia” ajunge în județul Buzău!   Câteva zile mai târziu, adică, pe 5...