Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Când nemernicia n-are limite

Autor: Ilie Stoianluni, 16 octombrie, 2017

În dimineața zilei de luni, ca de altfel în fiecare dimineață, făcui revista presei, vorba aia, să văd ce mai scrie la gazetă. Nu deschid bine prima pagină a site-ului Evenimentul zilei și dau de următorul titlu și de următorul text:

 

”Alertă NAȚIONALĂ! Avertisment CRUNT după DESCOPERIRILE din SUPERMARKETURI

 

Specialiștii lansează un avertisment puternic după ce s-au analizat mai multe probe din puii care se află în supermarketuri. Conform experților, consumul acestora poate cauza cistita, 38% din probele prelevate fiind depistate cu E.coli. Tulpinile de bacterii care cauzează infecții ale tractului urinar se regăsesc, îndeosebi în supermarketuri. Acestea declanșează infecția urinară. Bacteriile din carne afectează vezica urinară și rinichii. Infecțiile vezicii urinare se manifestă prin durere la urinare, nevoia de urinare mai des, stare generală de oboseală, frisoane, senzație de rău, confuzie. Au fost prelevate probe de la 200 de produse de carne de pui din magazine și 38% din probe erau contaminate cu E.coli, anunță RomaniaTV.net.”

(Pentru conformitate: http://evz.ro/supermarket-avertisment-descoperire.html)

 

Dau click pe site-ul RTV să caut articolul cu pricina, canci! Dau să găsesc alte referințe dar nu găsesc nimic, în afară de știrea cu titlul de mai sus reluată pe toate site-urile presei generaliste exact cum v-am redat-o mai sus.

 

Acum, puțină analiză pe text:

 

Deci, avem o ”alertă națională” că, vorba aia, trebuie îngrozit cititorul. Dobitocul trebuie să dea click pe știre, ca să crească numărul de vizitatori. Și, nu doar că dă, dar, vă spun eu, mai și crede, că de-aia e dobitoc. Dar, cine a declanșat alerta națională, că și asta se face într-un fel! Așadar, cine? ANSVSA-ul? ANPC-ul? Sau amărâtul de Cristi Buș, redactorul Evz care semnează articolul ori șeful de secție care i-o fi modificat titlul ca să fie mai ”penetrant”? Apoi: În știre ni se spune: ”specialiștii…”. Care specialiști? Nimic. Apoi: S-au găsit nenorociri în carnea de pasăre din hipermarket-uri. Care hipermarket-uri? Nimic. ”Conform experților”… Care experți, cine sunt, cum îi cheamă, ce instituții reprezintă? Nimic. ”E.Coli”. Unde? Nimic. ”Au fost prelevate 200 de probe”. De unde? În baza a ce? În cadrul cărei acțiuni? ”Cistită”. Ei bine, aici e lucrătură fină, că asta e pentru gospodine. Ele fac cumpărăturile și ele trebuie speriate și influențate negativ, dar bine că nu e vorba de candida, sculament sau Doamne iartă-mă!, vreun sifilis, vreo SIDA! Însă, altceva, nume, surse, instituții, nimic, nimic, nimic, dezinformare totală, nemernicie totală, lichelism jurnalistic pur.

 

Stau încă o dată și mă întreb ce fel de oameni lucrează în redacțiile astea. Cine îi angajează și cine îi plătește? Cu ce bani se susțin publicațiile și televiziunile-astea?

 

Dar mai sunt întrebări: Unde e UNCPR-ul, să ia atitudine? ANPC-ul de ce nu vine cu nicio precizare? Dar ANSVSA-ul de ce tace, pentru că, iată, măgăria de știre e preluată de toată lumea. Restul organizațiilor profesionale de ce tac? Vedeți dumneavoastră, mediocritatea ne-a copleșit în așa măsură încât, pe noi, ăștia care mai gândim și care încă ne mai comportăm normal, aproape că ne-a anihilat. Însă, tot mai am o întrebare:

 

Cum dracului poți să-ți faci publicitate în astfel de medii infecte, știind bine că într-o zi, două, ziarul x sau televiziunea y vor scuipa pe produsul tău, pe munca ta, pe viața ta!?

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...