Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cantarele marine MAREL sunt pe masura provocarii oceanului Pacific

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Programul S.U.A. de observare a pestelui de adancime a solicitat formularea unor propuneri pentru producerea unor cantare specializate, care sa fie folosite la colectarea si analizarea datelor de pescuit ale vaselor care isi desfasurau activitatea in zona de nord-vest a Pacificului. Alegerea acestei institutii, precum si a organizatiei-mama, Administratia Nationala pentru Ocean si Atmosfera (ANOA), a fost societatea Marel.

Incheiat in noiembrie 2010, contractul stipula livrarea a nu mai putin de 125 de cantare marine de tip Marel 1100, cu stabilizatoare de balans, concepute special, capabile sa cantareasca sarcini de pana la 60 kg si functionand la niveluri mari de precizie in conditii dificile si cunoscute pentru imprevizibilitatea lor, din largul Pacificului, de pe coasta vestica a Statelor Unite.

„Livrarea cantarului a marcat un punct culminant, intr-un proces de dezvoltare si vanzare care a durat 18 luni”, marturiseste responsabilul zonal cu vanzarile, din sediul din Seattle al societatii Marel, Haukur Jóhannesson, care a jucat un rol central in procesul de vanzare.

„Scopul utilizarii lor fiind cantarirea pe puntea vasului a unor cantitati-esantion de peste de adancime prins in ziua respectiva, era necesar ca aceste cantare sa poata fi suficient de mobile, pentru a fi mutate dintr-un vas intr-altul, sa prezinte stabilitate exceptionala in conditii meteorologice foarte dificile si, de asemenea, sa reziste la manipulari bruste. Combinarea acestor caracteristici a fost un test major pentru societatea Marel, test pe care l-a trecut cu succes, combinand modelele existente cu o serie de inovatii adaptate cerintelor clientilor”, adauga Jóhannesson.

„Recent, am livrat inca alte 13 cantare pentru testare si speram ca acest lucru va genera o comanda de cel putin alte 60 de cantare, care vor fi utilizate in alte locuri din S.U.A., in viitorul apropiat”, incheie Haukur Jóhannesson.

Tulpina noua a virusului h1n2 poate fi transmisa pe calea aerului
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O descoperire neasteptata si alarmanta a fost facut de o echipa internationala de virusologi, condusa de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee, informeaza financiarul.ro. Cercetatorii au descoperit o noua tulpina a virusului H1N2 in tesutul pulmonar al porcilor obisnuiti, potrivit Proceedings...

Grigore horoi: nu stiu daca vom atinge profitul de 4 milioane de euro pe care l-am sperat
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Grigore Horoi, presedintele Agricola International, a declarat pentru Ziarul Financiar ca nu este prea optimist, in privinta tintelor propuse in acest an. Grupul Agricola Bacau, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a carnii de pasare, isi vede planul de afaceri schitat la inceputul anului pus sub semnul intrebarii dupa ce seceta a...