Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cantarele marine marel sunt pe masura provocarii oceanului pacificului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Programul S.U.A. de Observare a Pestelui de Adancime a solicitat formularea unor propuneri pentru producerea unor cantare specializate, care sa fie folosite la colectarea si analizarea datelor de pescuit ale vaselor care isi desfasurau activitatea in zona de nord-vest a Pacificului. Alegerea acestei institutii, precum si a organizatiei lui mama, Administratia Nationala pentru Ocean si Atmosfera (NOAA) a fost societatea Marel.

Incheiat in noiembrie 2010, contractul stipula livrarea a nu mai putin de 125 de cantare marine de tip Marel 1100, cu stabilizatoare de balans, concepute special, capabile sa cantareasca sarcini de pana la 60 kg si functionand la niveluri mari de precizie in conditiile dificile si notorii pentru imprevizibilitatea lor, din largul Pacificului, de pe coasta vestica a Statelor Unite.

Livrarea cantarului a marcat un punct culminant, intr-un proces de dezvoltare si vanzari care a durat 18 luni, marturiseste responsabilul zonal cu vanzarile, din sediul din Seattle al societatii Marel, Haukur Johannesson, care a jucat un rol central in procesul de vanzari.

Scopul utilizarii lor fiind cantarirea pe puntea vasului a unor cantitati-esantion de peste de adancime prins in ziua respectiva, era necesar ca aceste cantare sa poata fi suficient de mobile, pentru a fi mutate dintr-un vas intr-altul, sa prezinte stabilitate exceptionala in conditii meteorologice foarte dificile si, de asemenea, sa reziste la manipulari bruste. Combinarea acestor caracteristici a fost un test major pentru societatea Marel, care l-a trecut cu succes, combinand modelele existente cu o serie de inovatii adaptate cerintelor clientilor, adauga Johannesson.

Recent, am livrat inca alte 13 cantare pentru testare si speram ca acest lucru va genera o comanda de cel putin alte 60 de cantare, care vor fi utilizate in alte locuri din S.U.A., in viitorul apropiat, incheie Haukur Johannesson, responsabilul de vanzari al sediului din Seattle al societatii Marel.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...