Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Capra cu trei iezi? Nu, cu trei, patru, cinci coarne!

Autor: Meat MIlkmarți, 22 aprilie, 2014

(Agerpres) Doi cetățeni din localitățile mehedințene Magheru și Devesel cresc de aproape trei ani mai multe capre care au trei, patru și chiar cinci coarne.

Cazul crescătorilor de animale Ionel Hamat și Cornel Neagu a intrat în ultima vreme în atenția medicilor veterinari care cred că este vorba de o anomalie genetică care încă nu se știe cum a fost generată.

Surse din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți au declarat pentru Agerpres că în comportamentul animalelor nu se observă nimic anormal, calitatea laptelui este identică cu cel obținut de la caprele obișnuite, iar carnea celor sacrificate este comestibilă.

Cei doi crescători de animale au devenit celebri în zonele lor datorită caprelor, iar sătenii privesc cu uimire la turmele de capre cu mai multe coarne. Un cetățean străin atras de un ied cu șase coarne a plătit o sută de euro pentru a-l duce la un laborator pentru cercetări științifice.(Foto: Evz)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...