Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Captură de calcan și rechin la Constanța

Autor: Maria Demetriadmarți, 20 ianuarie, 2015

Aproximativ o tonă şi jumătate de peşte din speciile calcan şi rechin a fost confiscată de poliţiştii de frontieră constănţeni, la sfârşitul săptămânii trecute.  Impresionanta captură a fost descoperită în urma desfăşurării activităţilor specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Grupul de Nave Constanţa, au identificat doi cetăţeni străini, un bulgar şi un turc, care transportau fără documente justificative, cu o autoutilitară, 390 de kilograme de peşte din specia calcan. Cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat peştele de la comandantul unui pescador sub pavilion România, aflat în Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta în Republica Bulgaria, conform purtătorului de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă, agent-şef adjunct de poliţie Marius Ovidiu Niculescu.

 

În urma extinderii cercetărilor în acest caz, oamenii legii au mai descoperit încă 905 kilograme de peşte din specia rechin, care fusese procesat fără autorizaţie, în Portul Turistic Tomis din municipiul Constanţa, de către membrii echipajului pescadorului sub pavilion România.

 

La acţiunea poliţiştilor de frontieră constănţeni au mai participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, care au constatat că 392 de kilograme de peşte din specia rechin era impropriu consumului.

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...

Proprietarul SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 10 decembrie 2014

Proprietarul companiei SC Agroli Group-Crevedia este cercetat de DNA, se arată într-un comunicat transmis presei de instituția în cauză, confirmându-se astfel continuarea eforturilor de diminuare a corupției din sectorul de carne al României. Conform comunicatului oficial, Rami Ghaziri, asociat unic şi administrator al SC Agroli Group...