Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cărășenii preferă să trimită mieii la export

Autor: Ilie Stoianmarți, 9 aprilie, 2013

Şi în această primăvară crescătorii de oi din judeţul Caraş-Severin preferă să dea mieii la export, pentru că este mai avantajos decât să-i comercializeze pe piaţa românească, susţin aceştia.

Chiar dacă preţul pe care-l obţin pentru un kilogram de miel viu este mai mic, pentru că cei mai fideli cumpărători străini – arabii – achiziţionează mieii cu 10 lei pe kilogram, oierii spun că acest tip de vânzare este mai comod, întrucât sunt cumpăraţi toţi mieii o dată. În ţară, însă, mieii se vând doar cu amănuntul, câte patru-cinci bucăţi.

Ciobanii spun că acum e perioada în care îşi fac salariile pe un an. “Era bine să fii dat mieii la export măcar cu 15 lei pe kilogram. Noi în perioada asta ne facem salariile pe tot anul. La arabi dăm toţi mieii odată şi chiar dacă preţul e mai mic, ne convine, fiindcă ne scăpăm repede de ei”, a spus unul dintre ciobani, citat de Agerpres.
Preţul mielului viu este între 10 şi 13 lei, la această dată în judeţul Caraş-Severin.
“Ovinele sunt achiziţionate în viu, cu acte sanitar-veterinare, fiind crotaliate cu două mijloace de identificare, dintre care unul obligatoriu electronic. Toate animalele sunt verificate la îmbarcare de către medicul veterinar concesionar, care eliberează şi actele sanitar-veterinare necesare”, a declarat Florin Rădulescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Caraş-Severin.
În pieţele din Caraş-Severin, mieii vor fi comercializaţi în perioada premergătoare Paştelui, respectiv între 30 aprilie şi 4 mai.
Chiar dacă o mare parte dintre miei vor ajunge pe mesele consumatorilor străini, majoritatea în ţările arabe, ciobanii din Caraş-Severin dau asigurări că nu vor lipsi nici din meniul de Paşte al românilor. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...