Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte

Autor: Nora Marinluni, 16 iulie, 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.

 

Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners & Texturizers, a declarat citată de Dairy Reporter: „Din cercetările noastre recente privind protecția consumatorilor, am constatat că textura este un factor decisiv în preferințele alimentare ale consumatorilor. În concordanță cu tendințele actuale, consumatorii caută produse pline cu textura cremoasă. Studiul nostru a arătat, de asemenea, că peste 70% dintre consumatori vor crème cu o textură netedă, acesta fiind printre principale criterii pentru a determina dacă vor cumpăra din nou un desert din lapte”.

 

Ea a spus că prin utilizarea unei noi tehnologii, Cargill poate replica acum funcționalitatea algelor sălbatice folosind algele cultivate, oferind dezvoltatorilor de alimente o soluție fiabilă pentru a obține o textura cremoasă atrăgătoare. Euromonitor 2018 estimează că cererea pentru deserturile de lapte va continua să crească constant în zone precum Orientul Mijlociu, Africa și Europa de Est.

 

De altfel, Xavier Martin, manage pentru amidonuril, îndulcitori și texturi-Cargill, a declarat că, pe măsură ce cererea pentru lapte va crește, consumatorii vor căuta deserturi premium la prețuri accesibile. Acesta a adăugat:

 

„Funcționalitatea hibridă a Seabrid oferă texturi premium produselor pe care consumatorii le caută. Gama de texturi din seria Seabrid face parte din portofoliul vast de soluții de texturare a Cargill, care include opțiuni complete de textura din surse de plante, cum ar fi extracte din culturile majore (amidon, proteine ​​de soia și lecitine), alge marine (caragenene), fructe (pectine) (gumă xantan).

 

Compania a declarat că va continua să exploreze funcționalitatea gamei Seabrid, pentru dezvoltarea ulterioară pe o gamă largă de aplicații.

Rolul mineralelor în produsele funcționale din carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 20 iunie 2018

Carnea și produsele din carne reprezintă o bună sursă de compuși bioactivi cu efect pozitiv asupra sănătății umane, iar competiția intensificată a producătorilor de carne pune presiune asupra creării unei noi produse sănătoase. Pentru a răspunde acestor așteptări, producătorii folosesc suplimente cu proprietăți funcționale...

DuPont a lansat două noi culturi pentru brânzeturi
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

DuPont Nutrition & Health Introduce culturile de brânzeturi CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX   (Comunicat) DuPont Nutrition & Health a lansat cele mai noi inovații din gama de ingrediente DuPont ™ Danisco®: CHOOZIT® SWIFT 600 și CHOOZIT® AMERI-FLEX. Dezvoltate pentru a rezolva problemele legate de...