Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cargill poultry club

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vineri, 12 octombrie, la Sibiu, a avut loc Cargill Poultry Club, intalnirea de afaceri organizata de Cargill Romania, companie care are in componenta Cargill Agricultura SRL si Cargill Nutritie Animala SRL. Subliniem ca, dintre cele doua publicatii de specialitate invitate la eveniment, una a fost revista Fabrica de Carne.

La manifestarea care s-a centrat pe oferta Cargill pentru sectorul avicol din Romania, au participat reprezentanti ai peste 40 de companii din domeniu, dintre care amintim: SC Galli Gallo, Regalina, Pro Avis, Ave Impex, Avis 3000, McDonald’s Romania etc.

Intalnirea de afaceri a fost deschisa de domnul Maarten Welten, Managing Director pe zona Romania-Ungaria-Bulgaria, acela care a adresat cuvantul de bun venit participantilor, subliniind fuziunea de anul trecut cu firma Provimi, modul in care a fost dezvoltata reteaua de distributie, dar si modul in care a fost implementat sistemul de management al riscului de succes, sistem la care Provimi a contribuit cu expertiza tehnologica si nutritionala de top. Astfel, Cargill a devenit liderul mondial in domeniul nutritiei animale.

Domnul Mate Csaba, Coutry Director of CFN-Romania, a sustinut comunicarea cu titlul Cargill in Romania. Detaliind, domnul Csaba a afirmat: Afacerea Cargill Nutritie Animala in Romania este formata din istoria a trei companii de profil, prin exportul produselor Purima, din Ungaria, si achizitia companiilor LNB si Provimi, oferind o gama completa de produse clientilor si potentialilor clienti, pentru fiecare segment, precum si disponibilitate geografica, prin intermediul celor doua fabrici proprii si una inchiriata.

La randul sau, domnul Makai Szabolcs, SMT Manager pe aceeasi zona a Romaniei, Ungariei si Bulgariei, sub titlul Noi aplicatii tehnologice, a vorbit despre cresterea consumului de carne de pui, fapt care presupune dezvoltarea de specii si tehnologii noi, performante. De aceea, centrele de cercetare Cargill lucreaza in permanenta, oferind cele mai moderne solutii pentru a produce mai multa carne de pui, dar si de oua, in mod cat mai eficient, si pentru a raspunde cererii crescande. Domnul Szabolcs a evidentiat ca, anual, Cargill conduce 400-450 de teste in centrele de aplicatii tehnologice si de inovatii.

Domnul Jeroen Pos, Technology Deployment Manager Poultry EMEA, a prezentat comunicarea cu titlul Studii, formulare, valori nutritionale optime. In cadrul acesteia, reprezentantul Cargill a oferit o privire de ansamblu a cercetarii si dezvoltarii nutritiei pasarilor, prezentand date generale despre cele mai importante teme in cercetarea si dezvoltarea pasarilor si a capacitatilor tehnice implicate in proces.

Ulterior, domnul Orosz Tibor, Technology Application Manager, a prezentat tema cu titlul Cargill Focus Program, vorbind despre conceptul de baza al departamentului SMT din cadrul Cargill, evidentiind faptul ca, daca in trecut, fermele mari puteau produce profit si in lipsa unei performante extraordinare, azi, criteriile de selectie se bazeaza pe calitate si performanta. De aceea, eficienta tehnologiilor influenteaza rezultatele, tehnologiile in sine fiind aplicate in functie de nevoile si cerintele fiecarui partener, Cargill oferind solutiile atingerii diferitelor obiective, specifice fiecaruia.

Din partea beneficiarilor solutiilor Cargill, a luat cuvantul domnul Razvan Șandru, Director executiv al SC Galli Gallo, acela care a prezentat activitatea companiei pe care o reprezinta, etapele de dezvoltare si modul deosebit de eficient in care a colaborat cu diviziile romanesti ale multinationalei Cargill, precizand ca aceasta colaborare se va dezvolta constant.

Concluziile intalnirii au fost trase de domnul Ștefan Vaju, acela care a multumit celor prezenti pentru interesul manifestat.

Un moment deosebit l-a reprezentat Recunoasterea partenerilor Cargill care s-a concretizat prin acordarea Diplomei de Recunoastere, de aceasta onoare bucurandu-se compania Regalina, reprezentata prin domnul Ionut Neagu, medic veterinar, prima firma care a devenit membra a Cargill Poultry Club si SC Galli Gallo, reprezentata prin Razvan Șandru, cea de a doua membra a selectului club de afaceri.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...